Select Page

Zastupnici PS BiH odlučili: Odbijen set zakona o trošarinama

Zastupnici PS BiH odlučili: Odbijen set zakona o trošarinama

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su jučer negativno mišljenje Komisije za financije i proračun na set zakona o trošarinama. Time se ovi zakoni smatraju odbijenim. Radi se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama (21 ZA, 14 protiv i jedan suzdržan), Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja (22 ZA, 13 protiv i jedan suzdržan) te Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda (21 ZA, 14 protiv i jedan suzdržan).

Izmjene Zakona o osiguranju depozita u bankama nije imao dovoljno entitetske većine iz Republike Srpske te će ovaj zakon ići na naknadno usaglašavanje. Nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske u prvom čitanju za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima kojeg je predložio zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut, a predviđa da se ukine pravo prvenstva vozilima pod pratnjom nad vozilima hitne pomoći i vatrogasaca.

Dana je podrška i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi čiji je predlagač Vijeće ministara BiH u prvom čitanju. Usvojen je i Financijski izvještaji za 2016. godinu te Godišnji izvještaj za 2016. godinu Centralne banke BiH kao i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju.

OGLASI

Loading