Select Page

Završen Registar prirodnih i turističkih resursa općine Posušje

Završen Registar prirodnih i turističkih resursa općine Posušje

Danas je u Posušju u općinskoj Vijećnici održan sastanak za predstavnike mjesnih zajednica, općina i ekoloških udruga na temu „Korištenje i lokalno upravljanje prirodnim resursima“ i „Rad i doprinosi mjesnih zajednica“.

Ispred CGS-a su bile Kata Marijan Krželj i Zulka Baljak koje su zajedno s predstavnicima mjesnih zajednica raspravljale o tome koliko mjesne zajednice rade i doprinose svojim općinama rješavajući zajedničke probleme i potrebe stanovnika. Zaključeno je da općine ostvaraju male prihode od svojih prirodnih resursa i da bi trebale imati veće nadležnosti.

IMG_20141128_102345

Sastanci su ukazali na ulogu koju ima lokalna uprava i u tom procesu, važnost dokumentiranja, odnosno prikupljanja informacija o prirodnim resursima radi izrade registra prirodnih resursa za svaku općinu.

Napravljen je i Registar prirodnih i turističkih resursa općine Posušje koji treba služiti općinama i mjesnim zajednicama kao osnova za izradu strategija razvoja, planova, investicija, općinskih projekata i namicanja sredstava od donatora s ciljem dugoročnog financiranja, ali i privlačenja potencijalnih ulagača.

Posusje.net

OGLASI

Loading