Select Page

Završene Hrvatske svjetske igre

Završene Hrvatske svjetske igre

Završile su IV. Hrvatske svjetske igre – najveće amatersko natjecanje izvandomovinskih Hrvata. Okupilo je oko 1200 natjecatelja iz više od 30 zemalja svijeta, a najboljima od njih na zatvaranju su dodijeljene medalje.

“Najveći dobitak je to veliko zajedništvo koje pokazuju Hrvati iz cijelog svijeta. U ova četiri dana tu je bilo 1200 ljudi s pet kontinenata, iz cijelog svijeta. Dakle, to je moguće organizirati. Sve eventualne greške popravit ćemo na sljedećim igrama. Ono što mene najviše veseli je da u tom njihovom sportskom duhu, u tom natjecanju, je iznad pobjede uvijek to zajedništvo. Veselje, druženje, savladavanje prepreka , jezičnih, kulturnih… Sve su oni to nadvladali i svi su kao jedan, osjećaju da pripadaju jednom narodu, osjećaju da je ovo glavni grad svih Hrvata, da je Hrvatska njihova zemlja i njihov dom. Bit ćemo sretni ako potaknemo u njima želju da dođu u Hrvatsku, možda ovdje ostvare svoje živote. Ali u svakom slučaju da i dalje dolaze i sudjeluju u ovakvim manifestacijama koje će ih okupljati”, rekao je državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, prenosi croexpress.

“Organizacija je na vrhunskoj razinj i ono što je najbitnije je da se mladi hrvatski sportaši iz svih krajeva svijeta upoznaju i grade odnose. Ono što je nama bitnije od rezultata koji nam donose su samo sudjelovanje i stjecanje novih poznanstava, stvaranje suradnje sa drugim klubovima i organizacijama, a to smo na Hrvatskim svjetskim igrama zaista i ostvarili”, otkrio je za narod.hr povodom zatvaranja Igara Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar.

Na najvećem amaterskom sportsko natjecanje Hrvata iz cijelog svijeta, na velikoj sportskoj manifestaciji ‘IV Hrvatske svjetske igre’ koje su održane u glavnom gradu Republike Hrvatske, među brojnim Hrvatskima i njihovim potomcima iz cijeloga svijeta briljirali su sportaši iz Bosne i Hercegovine, a posebno su se proslavili sportaši iz Mostara.

Preko 300 sportaša iz Bosne i Hercegovine nastupilo je na Hrvatskim svjetskim igrama, a među njima su igračice SOK Mostar, košarkaši SKK Student koji su dio Sportske udruge studenata Studentskog centra Mostar. Na igrama su nastupili i članovi Judo kluba Neretva, Karate kluba Hercegovina Čitluk, te Taekwondo kluba Poskok Posušje te mnogobrojni ostali klubovi iz BIH. Da su Hrvati iz Bosne i Hercegovine izborili zavidne rezultate među Hrvatima i njihovim potomcima iz cijeloga svijeta najbolje svjedoče postignuti rezultati.

Podsjetimo, članovi TKD kluba Poskok Posušje također su sudjelovali na Hrvatskim svjetskim igrama. Među brojnim medaljama koje su polučili s drugim pripadnicima hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine imali su se priliku i fotografirati s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Zlatne medalje su osvojili ispred TKD Poskok Posušje: David Bašić, Mihaela Senjak, Kristian Miličević, Lucija Bašić i Petar Boban. Srebro je osvojila Martina Grubišić. Brončane medalje osvojili su: Karlo Galić, Martina Kovač i Danijel Boban.

narod.hr/croexpress/posusje.net
foto: facebook TKD Poskok Posušje

OGLASI

Loading