Select Page

Andrea Marić četvrtim double-doublesom odvela Hrvatsku u polufinale EP

Andrea Marić četvrtim double-doublesom odvela Hrvatsku u polufinale EP

Hrvatska je večeras sa 34 koša razlike deklasirala Veliku Britaniju i izborila polufinale Europskog prvenstva B Divizije U20. Sada je među četiri najbolje reprezentacije u Izraelu i otvaraju joj se nove mogućnosti – borba za finale i najmanje srebrnu medalju ali i ulazak Hrvatske u A Diviziju što joj donosi pobjeda, a u slučaju poraza u polufinalu opet borba za brončanu medalju i ulazak Hrvatske u elitnu europsku A Diviziju.

Naime, jedino joj četvrto mjesto i tzv. “drvena medalja” ne donosi ništa osim plasmana. U A Diviziju ulaze tri najbolje reprezentacije iz B Divizije, a tri najlošije iz A Divizije ispadaju u B.

Hrvatska – Velika Britanija 72:38 (20:11, 22:11, 18:6, 12:10)

Hrvatska: Petrak 9, Stojsavljević -, Belošević 14, Silov 12, Sorić 0, Šimunić 14, Ilić 2, Hajdin 0, Strize 0, Kelava 5, Trehub 2, Marić 14 Trenerica: Linda Anrić Borak
Velika Britanija: Johnson 2, Taylor 3, Davies 3, Norton 8, Brierly 1, Gayle -, Nikitinaite 12, Whittington 0, Gray 0, Gaynor 1, George 6, Stevens 2. Trener: Jose Buceta

Hrvatska je dobrom i kolektivnom igrom pokazala da je mnogo bolja reprezentacija od Velike Britanije. Kako je Izrael nanio prvi poraz Bjelorusiji, Hrvatska je ovom pobjedom zaključila grupno natjecanje na prvom mjestu, Izrael je drugi a Bjelorusija, koja je cijelo vrijeme do danas bila neporažena, neće vidjeti polufinale. Hrvatska će polufinalnu utakmicu igrati proti Njemačke (drugoplasirana ekipa u A skupini) dok će Izrael polufinalnu utakmicu igrati protiv Slovačke. Sve četiri ekipe su ušle u polufinale sa po četiri pobjede i jednim porazom.

U večerašnjoj za Hrvatsku odlučujućoj utakmici protiv Velike Britanije opet je bila najbolja Andrea Marić, koja je ostvarila četvrti double-doubles učinak (14 koševa i 13 skokova). Uz sve to uspjela je podijeliti i pet blokada. Također po 14 koševa postigle su posebno raspoložena u prvom poluvremenu Valentina Šimunić i Iva Belošević. I Josipa Silov je imala dvoznamenkast realizatorski učinak (12 koševa). Hrvatska je igrala dobro, kolektivno i rutinirano kao da se ne radi o utakmici s tolikim ulogom. To pokazuje psihološku pripremljenost i stabilnost ekipe, vjeru u sebe i svoju snagu. Potpuno zasluženo polufinale Hrvatske. Idemo dalje!

Posušje.net/Ženska Košarka

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading