Select Page

Zbog snijega i vjetra zatvorena cesta Prozor-Tomislavgrad

Zbog snijega i vjetra zatvorena cesta Prozor-Tomislavgrad

Regionalna cesta Prozor-Tomislavgrad zbog jakog vjetra i snježnih nanosa zatvoren je za saobraćaj. Jutros od 01.30 sati za sve kategorije vozila otvoren je magistralni put Glamoč-Mlinište, dok na putu Kupres-Šuica-Livno za sada mogu prometovati samo putnička vozila.

Zbog zaostalog teretnog vozila otežano, jednom trakom, prometuje se na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo). Za teretna vozila obvezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Glamoč-Mlinište, Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), kao i na širem području Romanije. Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima središnje , jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na tim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju. 
 

Upozorava se na jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno.

Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

OGLASI

Loading