Select Page

Zbog visokih temperatura ne boraviti na otvorenom od 11 do 18 sati

Zbog visokih temperatura ne boraviti na otvorenom od 11 do 18 sati

Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije upozorava građane da zbog visokih temperatura ne borave na otvorenom od 11 do 18 sati.

Iz Zavoda upozoravaju kako visoke temperature mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, a posebno su ugrožena djeca, starije osobe, trudnice, kronični bolesnici i osobe koje rade na otvorenom prostoru.

Pored što manjeg boravka na otvorenom, iz Zavoda preporučuju tuširanje i kupanje u mlakoj vodi, redovito provjetravanje prostorija, pijenje dovoljno tekućine, prvenstveno vode i prirodnih, ne zaslađenih sokova te izbjegavanje alkoholnih i gaziranih pića i pića bogatih kofeinom.

Također, preporučuje se jesti laganu i probavljivu hranu, a osobama starijim od 65 godina života savjetuje se da piju vodu bez obzira jesu li žedne jer organizam starih ljudi ima smanjene rezerve vode.

U preporukama se navodi i nošenje svjetlije, prozračne i odjeće od prirodnih materijala, kao i nošenje šešira, kapa, zaštitnih naočala te uporaba krema za sunčanje, posebice za malu djecu.

Ovih dana Hercegovinu su zahvatile iznimno visoke temperature, a prognozira se da će i u idućim danima dosezati do 40 stupnjeva.

OGLASI

Loading