Select Page

Zdravko Mamić uhićen u Međugorju

Zdravko Mamić uhićen u Međugorju

Zdravko Mamić, bivši izvršni direktor zagrebačkoga NK Dinamo, uhićen je na području Međugorja.

Žurnal.info objavio je to prema informacijama iz policijskih izvora, a detalji i vrijeme uhićenja još uvijek nisu poznati, osim da su ga uhitili pripadnici SIPA-e.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku, koji je Mamića prvostupanjski osudio na šest i pol godina zatvorske kazne, raspisao je domaću i međunarodnu potjernicu te izdao poseban nalog za njegovo uhićenje na području zemalja Europske unije.

Prema zakonskoj proceduri Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi se trebalo utvrditi koje dokumente posjeduje.

Ukoliko ima važeće dokumente o posjedovanju bosanskohercegovačkoga državljanstva, Mamić sukladno zakonskim propisima neće do daljnjega moći biti izručen Hrvatskoj.

Ja živ u hrvatski zatvor neću ući jer sam u pravu. Toliki mazohist nisam. Došao sam tražiti pravdu u Bosnu i Hercegovinu, pa zar to nije država? Neću se ni junačiti da sam u ovom trenutku trebao sjediti u zatvoru u Osijeku na plus 40, i da me svake dvije minute ubode komarac. Da budem sputan u dokazivanju svoje nevinosti. Nemam izbora. Htio ili ne htio, planirao ili ne, borbu za svoju nevinost i slobodu moram voditi iz BiH, rekao je jučer Mamić za N1 televiziju.

Odmah nakon presude Mamić je kazao kako se “prije vidi u bosanskom zatvoru nego u hrvatskom”. Rekao je kako je siguran da će presuda pasti “ako ne prije, onda na Europskom sudu za ljudska prava”. Poručio je i kako je sud donio “političku odluku” te da je “izvršio atentat na ljude” i na njegovu obitelj.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading