Select Page

Ždrijeb Lige prvaka: Gvardiol i Kovačić idu u Beograd

Ždrijeb Lige prvaka: Gvardiol i Kovačić idu u Beograd

U Grimaldi Forumu u Monacu održan je ždrijeb nogometne Lige prvaka. Bit će to posljednje izdanje elitnog nogometnog natjecanja u sadašnjem formatu jer od iduće sezone slijedi velika reforma.

U ždrijebu su bila 32 kluba podijeljena u četiri jakosna razreda, nažalost, ove godine bez hrvatskog predstavnika.

U najjači razred bili su smješteni europski prvak Manchester City, pobjednik Europske lige Sevilla, te prvaci šest najboljih zemalja po renkingu Bayern, PSG, Barcelona, Napoli, Benfica i Feyenoord. Budući da je Manchester City bio europski i engleski prvak, prvak sedme zemlje (Nizozemske) je ušao u prvi “pot”.

Klubovi iz iste zemlje nisu mogli biti ždrijebani u istu skupinu, a spomenimo i kako će Union Berlin i Antwerpen debitirati u grupnoj fazi.

Svakako je najzanimljivija skupina F u kojoj su PSG, Borussia Dortmund, Milan i Newcastle United, dok aktualni europski prvak Manchester City u obranu naslova kreće iz skupine G, a protivnici “Građanima” bit će RB Leipzig, Crvena zvezda i Young Boys.

Liga prvaka starta susretima prvog kola 19. i 20. rujna, a ove sezone finale “Champions League” bit će 1. lipnja na londonskom stadionu Wembley.

Dodajmo kako je ispred nas 69. izdanje elitnog klupskog natjecanja “Starog kontinenta”, pri čemu 32. izdanje otkako nosi ime Lige prvaka.

Bit će to i posljednje u sadašnjem formatu jer će iduće sezone doživjeti veliku reformu. Više neće biti osam skupina, nego jedna liga s 36 klubova, a svaki klub odigrat će osam utakmica protiv osam suparnika, po četiri utakmice kod kuće i u gostima.

Nakon tih osam kola, osam najboljih momčadi lige izborit će direktan plasman u osminu finala, a momčadi od devetog do 24. mjesta izborit će plasman u šesnaestinu finala natjecanja, s time da će momčadi od 9. do 16. mjesta biti nositelji u toj fazi i igrat će u protiv momčadi rangiranima od 17. do 24. mjesta koje će biti domaćini u prvoj utakmici.

SKUPINE LIGE PRVAKA

SKUPINA A: Bayer Munchen, Manchester United, FC Kopenhagen, Galatasaray

SKUPINA B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens

SKUPINA C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

SKUPINA D: Benfica, Inter, RB Salzburg, Real Sociedad

SKUPINA E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

SKUPINA F: PSG, Borussia Dortmund, Milan, Newcastle United

SKUPINA G: Manchester City, RB Leipzig, Crvena zvezda, Young Boys

SKUPINA H: Barcelona, Porto, Šahtar, Antwerp

OGLASI

Loading