Select Page

Zelenika: ŽZH će bit spremna za dolazak izbjeglica iz Ukrajine

Zelenika: ŽZH će bit spremna za dolazak izbjeglica iz Ukrajine
Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke bit će spreman prihvatiti izbjeglice iz Ukrajine, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Za sada još nemamo službenih najava o dolasku izbjeglica iz Ukrajine. Ako dođe do toga, mi ćemo biti spremni primiti sve te ljude. Trenutačno poduzimamo sve potrebne mjere i radnje kako bi podigli stupanj spremnosti i pripravnosti za eventualni dolazak izbjeglica, izjavio je za portal Jabuka.tv tajnik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika.

Županijski Crveni križ u konstantnom je kontaktu s kolegama iz ostalih županija, kao i Crvenim križem FBiH i Društvom crvenog križa BiH.

Osim što smo u kontaktu s kolegama iz ostalih društava Crvenog križa, već smo ostvarili kontakte s udrugama s područja naše županije te brojnim pojedincima s kojima pripremamo organizaciju prikupljanja humanitarne pomoći, ali i organizacije mogućeg prihvata izbjeglica, pojašnjava Zelenika.

Gdje bi bile smještene izbjeglice, za sada još nije u potpunosti sigurno.

Pojedinci su već stavili na raspolaganje svoje privatne kuće i objekte, a mi već u planu imamo neke lokacije za smještaj izbjeglica, no točne lokacije još nisu definirane. Ali sigurno bi se djelovalo brzo i našao bi se adekvatan smještaj na području Županije Zapadnohercegovačke, zaključio je u izjavi za portal Jabuka.tv tajnik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika.

Društvo Crvenog križa BiH pokrenulo je humanitarni broj te pozivom na 17023 donirate 2 KM za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine.

Jabula. Tv

OGLASI

Loading