Select Page

‘Zelenkapica’ poziva avanturiste na Ljetni kamp u Blidinju

‘Zelenkapica’ poziva avanturiste na Ljetni kamp u Blidinju

Zbog velikog zanimanja ljetni kamp se održava u dva termina. Prvi termin u srpnju je već popunjen, a za kolovoz ima još mjesta. Za sve dodatne onformacije obratite se na mob: 063350834 ili mail: maja.mikulic@tel.net.ba

DRUGI TERMIN ZA LJETNI KAMP: 5 – 13.8. 2015.

Udruga Zelenkapica već treći put zaredom organizira Ljetnji kamp u sklopu kojeg je ljetna škola engleskog jezika za djecu od 8 – 14 godina, mala škola biologije, ekologije i snalaženja u prirodi. Tu su i razne radionice poput radionice Indiana Jones za sve avanturiste, umjetničko modne radionice, radionice animacije. Sportske aktivnosti, večeri uz logorsku vatru i gitaru, pravljenje čvorova i origamija samo su dio programa koji čeka polaznike ovog kampa.

Thumb (2)

”Prije tri godine je to bio eksperimentalni program, s malim brojem djece, a danas je prerastao u prepoznatljivi Ljetni kamp. Sve je počelo kao mala škola engleskog jezika, a zamišljeno kao honorarni posao za dvoje studenata. Već na terenu se to pretvorilo i u školu snalaženja u prirodi, ekologiji… Uklopili smo zdravu hranu u svoj program , svijest o očuvanju prirode. Svake godine dodajemo nešto novo u već opširni program”, govori Maja Mikulić, predsjednica Udruge i dodaje kako ovog ljeta imaju i dva termina i angažiraju nove ljude.

Thumb

S obzirom da je jedan od ciljeva Udruge učenje djece o važnosti očuvanja prirode, te povratak iskonskim vrijednostima bez TV-a, mobitela i računala (bar u vrijeme ljetnih praznika) škola će se održati u Parku prirode Blidinje. Djeca će biti smještena u jednoj idiličnoj vikend kući. Osim predivne prirode, čistog zraka, šumskih jagoda i malina na svakom koraku, prednost ove lokacije je to što u blizini nema drugih turističkih objekata kao što su hoteli, disko klubovi, igraonice i slično.

Thumb (1)

”Lokacija je pomno izabrana. Ova veličanstvena planina je utkana u naša srca i želimo je prezentirati u njenom najboljem izdanju, sačuvanu od potrošačkog svijeta”, ističe Mikulić i dodaje kako ovakav zahtjevan projekt ne bi mogli realizirati bez sponzora i prijatelja Udruge. Uz standardni svakodnevni program učenje i zabava, djeca će posjetiti Franjevački samostan u Masnoj Luci, obići stećake i grob Dive Grabovčeve, te ribariti na Blidinjskom jezeru. Prošle godine ekipu je činila šarolika skupina djece, uglavnom iz Hercegovine, te Splita i Zagreba, Francuske i Italije.

Posušje.net

OGLASI

Loading