Select Page

Ženska klapa Zvizdan iz Posušja finalist 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Ženska klapa Zvizdan iz Posušja finalist 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Na trećoj izbornoj večeri 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023. koja se održala u nedjelju 9. srpnja na Trgu Stjepana Radića s početkom u 21 sat, ženska klapa Zvizdan iz Posušja izborila je finale najpoznatijeg festivala klapske pjesme.  Djevojke iz klape Zvizdan predstavile su se s pjesmama „Zemlja“ (Milan Čačija i Jakov Dukić) i „Bukovica“ (Ivo Brkić, stihovi narodni). Ženska klapa Zvizdan nastupit će tako na finalnoj večeri ženskih klapa koje će se održati u petak, 21. srpnja s početkom u 21 sati na Trgu Stjepana Radića u Omišu.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo bilo je u sastavu prof. Jasminko Šetka, dr. sc. Blaženko Juračić, prof. Ivo Lise, Antonela Burić, mag. mus. i klpaski tenor Branko Tomić.

Proteklog vikenda 7., 8. i 9. srpnja na Trgu Stjepana Radića, popularnoj maloj pjaci u Omišu, održane su tri izborne večer 57. Festivala dalmatinskih klapa. Ulazak u finale ženskih klapa s najvećim brojem bodova osigurala je klapa Armorin iz Zagreba. U završnoj večeri ženskih klapa njima, kao i klapi Zvizdan iz Posušja će se pridružiti i klape Kapric iz Zadra, Oželanda iz Zagreba, Kurjože iz Podstrane, Ventula iz Splita, Figurin iz Zagreba, Drača iz Mostara, Mirabela CZK iz Omiša i Porto Re iz Kraljevice.

Završne večeri 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023. održat će se na Trgu sv. Mihovila 21. i 22. srpnja, uz izravan televizijski prijenos na nacionalnoj televiziji.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading