Select Page

Zrinjski peti put prvak Bosne i Hercegovine: Razbili Slobodu s 3:0

Zrinjski peti put prvak Bosne i Hercegovine: Razbili Slobodu s 3:0

Zrinjski je postao prvak Bosne i Hercegovine nakon pobjede 3:0 u zadnjem kolu protiv Slobode. Tako su ujedno obranili naslov iz prošle sezone, a to je do sada uspjelo samo Željezničaru.

Utakmicu je pratilo preko 15 tisuća gledatelja, te će pehar pobjednika preuzeti u 21 sat na terenu mostarskog sveučilišta.

Zrinjski je već u 11. minuti poveo golom Bilbija. Filipović je s desne strane uputio izvrstan centaršut, a Nemanja Bilbija pravovremeno utrčao na peterac i zabio za vodstvo i veliko slavlje Pod Bijelim Brijegom.

Nova prilika stgla je prije 19. minute, ali Mešanović je pucao neprecizno glavom. No, Bilbija iz pomoć Filipovića zabija gol u 42. minuti.

U 52. i 53. minuti Filipović i Bilbija su promašili jako dobre prilike, da bi u 59. precizno pucao Mešanović i svojim jedanaestim pogotkom sezone definitivno riješio borbu za naslov.

Ovo je tako Zrinjskom peta titula, nakon onih iz 2005., 2009., 2014. i prošle godine, te je to prva trenerska titula Blaža Sliškovića.

Igralo se u sastavima

ZRINJSKI: Pirić, Blaić, Graovac, Tomić (od 63. Jamak), Lučić, Petrak, Katanec, Mešanović (od 70. Kajkut), Kukoč (od 77. Ćavar), Filipović, Bilbija. Šef stručnog stožera: Blaž Slišković.

SLOBODA: Muminović, Škahić, Salihović, Todorović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Smajić (od 60. Grahovac), Hairlahović, Zec (od 46. Tandir), Kalezić (od 46. Zikić). Šef stručnog stožera: Vlado Jagodić.

OGLASI

Loading