Select Page

Zubčić fantastičnom drugom vožnjom od 12. mjesta do postolja!

Zubčić fantastičnom drugom vožnjom od 12. mjesta do postolja!

Fantastični Švicarac Marco Odermatt ostvario je u Adelbodenu s vremenom 1:54,06 sedmu uzastopnu pobjedu u veleslalomu u Svjetskom kupu, a četvrtu u četvrtom veleslalomu sezone, dok je sjajni Filip Zubčić odličnom drugom vožnjom došao od 12. do trećeg mjesta!

Norvežanin Alexander Aamodt Kilde bio je drugi i prvi put u karijeri plasirao se na veleslalomsko postolje (+1,26).

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je 12. nakon prve vožnje sa zaostatkom od 1,55 sekundi za vodećim, no onda je agresivnom i riskantnom drugom vožnjom, u kojoj je sjajan posao napravio u središnjem dijelu staze, značajno popravio plasman i sa zaostatkom od 1,77 sekundi završio je na trećem mjestu!

“Zubo” je tako i četvrtom veleslalomu sezone u “Top 5”! U prethodna tri jednom je bio drugi i dvaput četvrti. U prilog mu je išla pogreška Manuela Fellera, ali i jako loša druga vožnja Austrijanca Stefana Brennsteinera, drugoplasiranog u prvoj vožnji.

Zubčić je ukupno 12. put u karijeri završio na pobjedničkom postolju. U Adelbodenu je tri puta završavao utrku na drugom mjestu, a danas je bio treći, što mu je četvrto postolje u kultnom skijalištu. Nedostaje još samo pobjeda!

U poretku veleslalomaša najbolji hrvatski skijaš je nakon današnjeg rezultata drugi s 240 bodova, dok je Odermatt prvi sa 400 bodova. Treći je Austrijanac Marco Schwarz s 210 bodova.

I u ukupnom poretku skijaša Zubčić je napredovao, popeo se dva mjesta, sve do četvrte pozicije i ima 258 bodova. Prvi je Odermatt sa 736 bodova, drugi je Schwarz sa 464, a treći Kilde s 320 bodova.

Sutra skijaši u Adelbodenu voze veleslalom, prva je vožnja u 10.30 sati, a druga u 13.30 sati, a prijenos na Drugom programu HTV-a i na našem portalu!

OGLASI

Loading