Select Page

Župa Vinjani proslavila blagdan svoje suzaštitnice svete Ane

Župa Vinjani proslavila blagdan svoje suzaštitnice svete Ane

U utorak, 26.srpnja svečano je proslavljen blagdan svete Ane u župi Hercegovački Vinjani, općina Posušje.

Svečano misno slavlje započelo je u 10:30h procesijom, koja je krenula od župne crkve svetog Josipa prema kapelici svete Ane na mjesnom groblju, a nastavilo se svetom misom u 11:00h koju je predslavio fra Ante Kukavica, franjevac kapucin.

sv-ana5

Proslavom blagdana svete Ane i predvođenjem ovog misnog slavlja fra Ante je obilježio 40 godina svoga misništva. Uz fra Antu, u koncelebraciji su sudjelovali župnici susjednih župa, te preko 30 svećenika i fratara iz raznih župa. Na blagdan svete Ane pristigao je veliki broj mještana, ali i hodočasnika iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sve prisutne pozdravio je i zahvalio se mjesni župnik don Joko Blažević, kao i svima onima koji su pomagali u pripremi ovog slvalja. A da misno slavlje bude još ljepše pobrinuo se župni zbor župe Hercegovački Vinjani.

sv-ana1

Kroz mise devetnice, koje su svako jutro slavljene u 7 sati u crkvi svetog Josipa u Vinjanima, mještani i hodočasnici pripremali su se za ovaj blagdan. Sveta misa uočnica služena je u ponedjeljak u kapelici svete Ane na mjesnom groblju u 19:00 sati, a namijenjena bila je svim majkama, trudnicama i ženama koje se mole za milost majčinstva.

radioposusje.ba/Foto: Mate Lončar

OGLASI

Loading