Select Page

Županija Zapadnohercegovačka u top 10 destinacija malih europskih regija

Županija Zapadnohercegovačka u top 10 destinacija malih europskih regija

Specijalizirani časopis za izravna strana ulaganja „FDI Magazine“ svrstao je Županiju Zapadnohercegovačku među top 10 destinacija u kategoriji Malih europskih regija budućnosti 2018./19.

Podaci kojima se raspolagalo pri svrstavanju Županije Zapadnohercegovačke u ovu kategoriju utemeljeni su na upitniku o stanju gospodarstva i potencijalnih mogućnosti za strana ulaganja, kojeg je po Odluci Vlade detaljno ispunio i pripremio Ured Vlade ŽZH za europske integracije, na čelu s predstojnikom Ureda Ivanom Juriljem.

„Ovo priznanje će biti dodatni poticaj našoj Županiji kako bi postala još više poslovno prijemčiva za buduća strana ulaganja“, istaknuo je predsjednik Vlade Zdenko Ćosić.

Ovo visoko priznanje ostvareno je u okviru natječaja Europski gradovi i regije budućnosti koje su ocjenjivali korporativni i međunarodni investicijski stručnjaci. Bitno je istaknuti kako se donošenje odluke o proglašenju najboljih europskih gradova i regija ocjenjivački tim uzima u obzir kriterije kao što su ekonomski potencijal, isplativost ulaganja, ljudski potencijal, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje i postojanje strategije za privlačenje investicija.

Svrstavanje na ovu prestižnu listu za Županiju Zapadnohercegovačku predstavlja izravnu preporuku mogućim ulagačima gdje i kako investirati.

OGLASI

Loading