Select Page

Zvonko Milas na čelu Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Daria Krstićević razrješena

Zvonko Milas na čelu Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Daria Krstićević razrješena

Vlada RH na zatvorenom dijelu sjednice imenovala je Marinu Pinjagić Telak predstojnicom Državnog ureda za središnju javnu nabavu te je istovremeno razriješila dužnosti pomoćnice ministrice uprave, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću. Razriješena je dosadašnja predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, a Zvonko Milas imenovan je novim predstojnikom.

Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište Tihomir Jakovina i Davor Romić. Novim predsjednikom, koji je ministar poljoprivrede po položaju, imenovan je Davor Romić, a članovima Krunoslav Karalić i Krunoslav Zmaić.

Dosadašnji predsjednik i članovi Sanacijskog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Vjekoslav Bratić, Ivo Grgić i Berto Šalaj razriješeni su dužnosti. Novim predsjednikom imenovan je Dragan Krasić, a članovima Pero Semren i Goran Kolarić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH dala je i suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak te je Prijedlog za davanje suglasnosti označen stupnjem tajnosti ‘ograničeno’ i nije ga moguće objaviti, stoji u priopćenju.

Vlada je dala i ovlast za sklapanje ugovora. Na temelju Pravilnika o kriterijima za određivanje stupnjeva tajnosti podataka Ministarstva pravosuđa RH, Prijedlog zaključka je klasificiran stupnjem tajnosti ‘povjerljivo’ te ga nije moguće objaviti, poručili su iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

abcportal.info

OGLASI

Loading