Select Page

ŽZH druga po broju darivatelja krvi u FBiH

ŽZH druga po broju darivatelja krvi u FBiH
Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke u 2019. godini proveo je 40 akcija darivanja krvi te prikupio 1381 dozu ove tekućine.

Po riječima predsjednika Crvenog križa ŽZH-a Viktora Grbavca, po broju darivatelja krvi u odnosu na ukupan broj stanovnika ŽZH druga je županija u Federaciji BiH, a cilj je taj postotak dodatno povećati i doći do brojke od 2,5 posto.

U 2020. fokusirat ćemo se na poticanje mladih na sudjelovanje u akcijama darivanja krvi. Planiramo povećati broj akcija dobrovoljnog darivanja krvi, organizirati županijske susrete dobrovoljnih darivatelja krvi i raditi na animiranju novih darivatelja krvi, posebice u srednjim školama, među mladima, kazao je Grbavca u razgovoru za Fenu.

Govoreći o drugim projektima Crvenog križa ŽZH-a, Grbavac je podsjetio da je 2019. godine formirana Služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, koja je dio struktura Civilne zaštite.

U ovoj godini, u suradnji s kolegama iz drugih službi, planiramo organizirati radionice i obuke kako bismo imali službu koja je spremna odgovoriti na sve izazove koji se pred njom nađu, bilo da se radi o prirodnim ili drugim nesrećama ili pak situacijama koje traže odgovor Crvenog križa. U tom smislu, možemo reći da je dobrodošla i nedavna donacija humanitarne robe i opreme Gradskog društva Crvenog križa Zagreba, te donacija dvaju vozila Crvenog križa FBiH i Uprave civilne zaštite ŽZH, istaknuo je Grbavac.

U protekloj godini Crveni križ ŽZH-a bio je domaćin federalnih susreta dobrovoljnih darivatelja krvi te organizator obuke kandidata za pružanje prve pomoći u prometnim nesrećama.

Kroz program osposobljavanja kandidata za pružanje prve pomoći u prometnim nesrećama prošlo je 1294 osoba. Zajedno s kolegama iz svih struktura civilne zaštite i hitnih službi u Posušju smo održali pokaznu vježbu u sklopu X. županijskog natjecanja iz pružanja prve pomoći, kazao je je Grbavac.

Dodao je kako pored svih tih aktivnosti Crveni križ za najugroženije obitelji i pojedince osigurao veliki broj paketa s osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Predsjednik Crvenog križa ŽZH-a zahvalio je svim institucijama i pojedincima koji su pomogli Crvenom križu u provođenju njegovih aktivnosti.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading