Select Page

AO: Đoković preokretom protiv Thiema osvojio 17. Grand slam

AO: Đoković preokretom protiv Thiema osvojio 17. Grand slam

Srpski tenisač Novak Đoković (ATP – 2.) osvojio je rekordni osmi put Australian Open svladavši u finalu u Melbourneu Austrijanca Dominica Thiema (ATP – 5.) 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 nakon nešto više od četiri sata igre.

Đoković će, zahvaljući ovom slavlju, postati prvi tenisač svijeta od sljedećeg tjedna, a ovo mu je 17. Grand slam u karijeri i dodatno se približio Rogeru Federeru (20) i Rafaelu Nadalu (19) na vječnoj ljestvici.

Prvi set uzeo je Đoković sa 6:4. Srpski je tenisač brzo otišao na 4:1, no Austrijanac se vraća i izjednačuje na 4:4, no Đoković ponovno radi break u desetom gemu za osvajanje prve dionice.

Thiem uzvraća u drugom setu kojeg je osvojio sa 6:4. Sličan scenarij kao i u prvom. Ovog puta Austrijanac radi break, srpski tenisač se vraća, no opet je pokleknuo na svojem servisu u devetom gemu i Thiem na servisu završava drugi set.

Nervozni Đoković nije nikako uspio pronaći ritam u trećem setu kojeg je Thiem uvjerljivo osvojio sa 6:2.

Spasio je Đoković jednu break priliku u trećem gemu četvrtog seta i počeo je igrati puno bolje. Čvrsto je djelovao na servisu, napravio je break u osmom gemu i izjednačio sa 6:3 na 2-2 u setovima.

Uzbudljivo je bilo i u petom setu, no Đokovićev rani break je bio presudan, i u konačnici je srpski tenisač bio taj koji je meč završio s podignutim rukama u zraku.

Hrt.hr

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading