Select Page

ŽZH: Nove mjere federalnog stožera potvrđene i na županijskoj razini, potvrđen i jedan slučaj oboljenja

ŽZH: Nove mjere federalnog stožera potvrđene i na županijskoj razini, potvrđen i jedan slučaj oboljenja

Stožer civilne zaštite ŽZH danas je održao sjednicu na kojoj su usvojene sljedeće zapovijedi kojima se: dopušta pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru-terasama uz poštivanje posebnih higijensko-epidemioloških mjera; dopušta se rad javnog prijevoza (linijskog, izvanlinijskog) putnika; dopušta se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija; dopuštaju se javna okupljanja do 40 osoba; dopušta se pružanje usluga kinima, muzejima, umjetničkim galerijama, bazenima, kupalištima, sportskim i rekreacijskim centrima i sl.

Sve dopuštene djelatnosti trebaju poštivati propisane epidemiološke smjernice koje će objaviti Zavod za javno zdravstvo FBiH na svojim internetskim stranicama.

Novi slučaj oboljenja                                                                                                                     

Zavod za javno zdravstvo ŽZH je o obavijestio o jednoj pozitivnoj osobi s područja Širokog Brijega koja je povezana s postojećim klasterom. Podsjetimo, posljednji pozitivni slučaj zaraze korona virusom u ŽZH je zabilježen 2. svibnja. Do sad 79 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa, 71 osoba je oporavljena, 4 su preminule, a 4 osobe se smatraju trenutno pozitivnim na prisustvo korona virusa i sve su s prostora Širokog Brijega. U samoizolaciji se nalazi 289 osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite ŽZH.

Radioposusje.ba

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading