Select Page

ŽZH: Održan razvojni forum na temu “Mediji i razvoj”

ŽZH: Održan razvojni forum na temu “Mediji i razvoj”
Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) za europske integracije organizirao je u srijedu u Grudama razvojni forum na temu “Mediji i razvoj”.

Organizatori su istaknuli da je ovaj događaj prilika da se kroz razgovor i druženje razmijene informacije s posebnim naglaskom na projekte financiranje iz EU fondova.

Pojašnjavaju da se samo dva programa prekogranične suradnje u ŽZH privodi kraju ili započinje s provedbom deset razvojnih projekata financiranih iz EU fondova ukupne vrijednosti oko deset milijuna maraka bespovratnih sredstava.

Od samog osnutka razvojne agencije ŽZH imali smo više od deset projekata koji su financirani iz fondova EU i samim tim smo jedni od lidera povlačenju i provedbi projekata, ne samo u Hercegovini, nego u cijeloj državi, kazao je Radoslav Luburić ravnatelj Razvojna agencija ŽZH – HERAG prilikom početka trećeg razvojnog foruma ŽZH.

Događaj je upriličen u suradnji s Predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem, a pridružili su se gradonačelnici gradova Široki Brijeg i Ljubuški, Miro Kraljević i Nevenko Barbarić te načelnici općina Grude i Posušje, Ljubo Grizelj i Branko Bago, kao i županijski ministri i ravnatelji županijskih institucija.

Ovo je relativno mala županija, a u realizaciji imamo više od deset projekata, većinom prekogranične suradnje, kroz koje u našu županiju povlačimo više od deset milijuna nepovratnih sredstava, kazao je Ćosić dodajući kako namjeravaju u buduće čak i intenzivirati ove aktivnosti.

Ovogodišnji forum zamišljen je kao susret s medijima.

Uzimajući u obzir kako mediji imaju izuzetno važnu ulogu u društvenim i razvojnim procesima, smatramo potrebnim razvijati blisku suradnju i partnerski odnos s medijima, kazao je Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading