Select Page

ŽZH: Potpisan sporazum u okviru projekta o pravilnom upravljanju otpadom

ŽZH: Potpisan sporazum u okviru projekta o pravilnom upravljanju otpadom
U okviru prekograničnog projekta EU – “Youth drive – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša, Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke potpisao je u petak sporazum o suradnji s Udrugom za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega.

Sporazum su potpisali ravnatelj Ureda Ivan Jurilj i voditeljica projekta Lucija Kvesić, čime je dodatno potvrđena ranije uspostavljena suradnja, priopćili su iz Udruge EKO ZH.

Značaj ovog projekta ogleda se u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana, posebito mladih u prekograničnim područjima Crne Gore i BiH, o važnosti pravilnog upravljanja otpadom, te zaštiti okoliša. Stvorit će se preduvjeti za unaprjeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom, a kao primjer dobre prakse ukloniti će se nekoliko lociranih divljih odlagališta, te postaviti kante za elektronski otpad, dodaje se u priopćenju.https://fe86949a4420ac3e7f9c59f5bebb48d7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj istaknuo je važnost postojanja ovakvih projekata, te naveo brojne koristi koje će se ostvariti kroz ovaj projekt, poput instalacija specijaliziranih odlagališta za elektronski otpad i kampanje podizanja svijesti kroz informativne video materijale.

Uradit će se i analiza stanja na terenu po pitanju odlaganja otpada i zaštite vodotokova, kao preduvjet za buduće akcije sličnog tipa, dodao je Jurilj.

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija.

Ukupna vrijednost projekta je više od 279.000 eura, od čega Europska unija sudjeluje s oko 232.000 eura.

Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, nevladina organizacija iz Kotora (CG). Projekt je krenuo s realizacijom 15. studenoga 2019. i trajat će do 15. svibnja 2021, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading