Select Page

¨Miljenko Nenadić & Ivica Miloš“ 2017.: Posušju pehar za osvojeni turnir

¨Miljenko Nenadić & Ivica Miloš“ 2017.: Posušju pehar za osvojeni turnir

Na prilijepom stadionu Mokri dolac, jučer je odigran turnir nogometnih veterana pod nazivom „ Miljenko Nenadić i Ivica Miloš“ Posušje 2017 god.

Ovaj turnir tradicionalno se održava već desetak i više godina u Posušju, a od ove godine nosi naziv po dvojici legendarnih igrača Nk Posušja, Miljenku Nenadiću – koji je tragično stradao u prošlom domovinskom ratu, i Ivici Milošu koji je preminuo nakon jedne od utakmica ovoga kluba.

Prije samog početka, sudionici turnira i izaslanici klubova posjetili su njihova groblja, gdje su uz prigodnu molitvu odali im počast i položili cvijeće na grob ovih pokojnih nogometaša.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovale su četiri ekipe iz raznih krajeva hrvatske, i to; Nk Orebić – Pelješac, Nk Romantičari iz Koprivnice, Nk Mladost iz Prološca i domaćin veterani HŠK Posušje.

Po lijepom i sunčanom vremenu – kojega su kratkotrajna kišica i lagani vjetrić pretvorili u ugodni nogometni događaj i u pravu sportsku čaroliju – smjenjivale su se ekipe i utakmice na posuškom zelenom dragulju.

Najprije su snage odmjerile momčadi domaćina Posušja i Romantičara iz Koprivnice. U jednoj ravnopravnoj i sportskoj utakmici slavili su domaći igrači golom Ivana Ike Petrica, sa 1:0.
U drugoj polufinalnoj utakmici boljim izvođenjem jedanaesteraca Nk Proložac bio je uspješniji od ekipe veterana sa Orebića.

U borbi za treće mjesto Romantičari iz Koprivnice savladali su Nk Orebić također sa 1:0, a u finalnoj utakmici Posušje je savladalo NK Proložac opet sa 1:0. jedini pogodak za domaću momčad postigao je Mladen Vranjković – Pajdo u posljednjoj minuti susreta.

Ovaj „turnir prijateljstva“ nastavljen je ¨Trećim poluvremenom¨ na terenu Salona Bagušića, nadpjevavanjem u pratnji tamburaša iz Koprivnice.
U službenom dijelu programa – kojega je znalački i vješto vodio najstariji aktivni veteran Nk Posušja Ljubo Crnogorac – Šeki, podjeljeni su pehari ekipama za osvojena mjesta te su dodijeljene mnoge plakete i priznanja sponzorima i donatorima ovoga turnira.

Organizatori turnira posebnu zahvalnost upućuju Općinskim vlastima na čelu sa načelnikom Brankom Bagom, Športskom savezu Općine Posušje, Ministarstvu Hrvatskih branitelja ŽZH, na čelu sa gosp. Mladenom Begićem, Županijskom nogometnom savezu, svadbenom salonu Bagušić, Udruzi branitelja općine Posušje, tvrtkama Planet i Oli Posušje, te ostalim sponzorima i donatorima turnira.

Posušje.net
M. Bešlić

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading