Select Page

14. memorijalni TKD turnir „Josip Jović“: 35 medalja i 5 pehara za Poskoke

14. memorijalni TKD turnir „Josip Jović“: 35 medalja i 5 pehara za Poskoke

Na taekwondo memorijalu u Imotskom članovi TKD kluba „Poskok“ Posušje osvojilo čak 35 medalja i 5 pehara. U subotu 2. travnja u Imotskom se nakon dvije godine pauze održao „14. memorijalni taekwondo turnir Josip Jović “ koji se već tradicionalno organizira u čast prve žrtve Domovinskog rata za nezavisnu Hrvatsku. Turnir organizira imotski taekwondo klub, a ove godine okupio je više od 400 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se natjecali u disciplini sportske borbe i kicka. Jedan od najbrojnijih klubova koji su nastupili bio je naš taekwondo klub „Poskok“ koji je nastupio sa 53 natjecatelja u obje discipline. Iz posuškog kluba su na turniru imali prilike nastupiti i brojni natjecatelji kluba koji dosada nisu nikada nastupali na natjecanjima.

„Na ovom turniru nastupili smo sa dosta početnika i djece koja su promijenila starosne kategorije. Naš klub je ostvario odličan rezultate te je u ukupnom poretku turnira zauzeo 2. mjesto. Najuspješniji su bili naše kadetkinje i  kadeti B koji su zauzeli 1. mjesto u svom uzrastu. Naši najmlađi natjecatelji u disciplini kick zauzeli su 3. mjesto u svojoj disciplini u ukupnom poretku. Osvojeno je ukupno  35 medalja od kojih je 11 zlatnih, 8 srebrnih i 16 brončanih“, priopćeno je za naš radio iz TKD kluba „Poskok“ Posušje.

Najuspješniji pojedinci su bili Ana Bašić u konkurenciji kadetkinja B i Ivano Zlopaša Zlopaša u konkurenciji kadeta B koji su sa po dvije pobjede proglašeni najboljima za što su zasluženo dobili i pehar.

Pojedinačni rezultati:

Zlato su osvojili u sportskoj borbi: Marko Bakula (1p), David Milićević (1p), boris gavrić (2p), Bruno Knezović (2p),  Ivano Zlopaša (2p), Anamarija Miličević (1p), Ana Bašić (2p), Lucija Miličević (1p),  Nikola Knezović (2p) i Jozo Bakula (1p).

Srebro su osvojili u sportskoj borbi: Slavko Galić, Petra Lončar, Frano Pišković, Luka Penava i David Rezo.

Broncu u sportskim borbama su osvojili: Anđa Tomić, Petra Polić, Jelena Begić, Petar Protrka, Marta Grubišić, Jure Koštro, Marko Šarić, Josip Dumančić, Josipa Bakula, Klara Grubišić, Rafaela Čutura i Filipa Bašić.

U disciplini kick zlato je osvojila Marta Bašić.

Srebro su osvojili u kicku: Luka Koštro, Luka Zlopaša i Lucija Dumančić.

Broncu su u kickovima osvojili: Tamara Pralas, David Rezo, Petra Bago, Slavko Lončar,

Vrjedne pobjede su ostvarili u sportskoj borbi Tomislav Senjak i Jelena Penava te u kicku Ivan Bakula, Josip Bago, Ana Galić, Lucija Barać i Ana Kovač. Poskoke su kroz ovo natjecanje vodili treneri Karlo Galić, Danijel Boban, Ilija Jukić, Sara Grubišić, David Dumančić i Petar Boban.

„Čestitamo našim sportašima koji su ostvarili uspjeh, ali i svima koji su nastupili na ovom turniru. Zahvaljujemo se našim roditeljima na pratnji i podršci, te taekwondo klubu Imotski na dobroj organizaciji I domaćinstvu“, priopćeno je iz TKD kluba „Poskok“ Posušje.

Radioposusje.ba (Z.P.)

OGLASI

Loading