Select Page

150 dječjih osmjeha na II. Uskrsnom druženju u Posušju

150 dječjih osmjeha na II. Uskrsnom druženju u Posušju

Drugo uskrsno druženje koje je za stanovnike općine Posušje organizirala upravo općina Posušje privuklo je mnoštvo sudionika, kako u natjecateljskom djelu koje je održano u gradskoj športskoj dvorani, tako i na koncertu Alana Hržice koji je održan u večernjim satima u posuškoj kinodvorani.

Tako se u onom natjecateljskom djelu okupilo više od 150 natjecatelja i još toliko gledatelja koji su bodrili djecu u mnoštvu disciplina. Najmlađa posuška općina, upravo je za svoje najmlađe pripremila prigodan program uz koji su, ako je suditi po izrazu lica, oni uživali. Program je započeo izborom najboljeg školskog i vrtićkog rada na temu Uskrsa. Djeca, ali i odrasli mogli su sudjelovati u izboru najljepše pisanice, a najljepša ove godine bila je pisanica Sandre Karamatić. Djeca su sudjelovala i u malom kvizu znanja, potrazi za uskrsnim pisanicama, otkriveni su najbolji plesači, predstavljeni talenti, te je i otkriveno tko ove godine ima najtvrđu pisanicu.

Prema riječima Ivanke Arapović Galić iz službe za opću upravu i društvene djelatnosti općine Posušje ove godine manifestaciju je posjetilo znatno više ljudi nego prošle godine. „To nam je posebno drago jer nam to pokazuje da se roditeljima i djeci sviđa jedan ovakav projekt.“

Drugo uskrsno druženje nastavljeno je odličnim koncertom Alana Hržice i njegovog benda u prepunoj posuškoj kinodvorani. Sat i pol vremena publika je pjevala s Alanom pjesme kojima je prema najavama ovog glazbenika cilj i smisao slavljenje Boga. U razgovorima s publikom saznali smo da je organizacija ovakvog koncerta u ovo vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana pravo osvježenje. Publikom i prijemom iznimno zadovoljan i sam pjevač. „Posebno sam se pripremao za Posušje, jer o Posušju jako puno slušam od našeg pater Ikea Mandurića. Publika me je više nego iznenadila. Znao sam da znaju neke pjesme, ali da su baš sve pjesme sa mnom pjevali, to me baš ugodno iznenadilo,“ kazao je Hržica.

Dodajmo još za kraj da su program uskršnjeg druženja svojim doprinosom upotpunili učenici SSS Posušje bogatim blagdanskim stolom, te da se cijeli program odvijao pod voditeljskom palicom naše Anke Galić.

U nastavku donosimo pobjednike svih kategorija, ali i bogatu fotogaleriju preuzetu sa stranica općine Posušje.

Nagrade su osvojili (kategorija vrtići):
Najbolji rad: Dječji vrtić MaMa
Najorginalniji rad: Dječji vrtić Bajka

(kategorija osnovne škole):
1. razred: Područna škola Čitluk (1.A)
2. razred: OŠ Franice Dallera Vir
3. razred: Područna škola Čitluk
4. razred: OŠ Ivana Mažuranića Posušje (4.D)
5. razred: OŠ Ivana Mažuranića Posušje (5.D)
6. razred: OŠ Vranić (Antonija Begić)
7. razred: OŠ Vranić (Matea Oreč)
8. razred: OŠ A.B. Bušića Rakitno (Tomislav Miličević)

Najljepše pisanicu Posušja, prema ocjeni žirija:
1. Sandra Karamatić
2. Karlo Lončar
3. Ana Tomić

U kategoriji Tucijada najbolji su bili:
1. Stipe Gavran
2. Lucija Bešlić
3. Karla Pišković

U potrazi za uskrsnim pisanicama najuspješniji su bili:
1. Stanka Bašić
2. Aana Bakula
3. Josipa Čutura

Najbolji plesači su bili:
1. Petar Lebo
2. Ana Bakula
3. Josipa Čutura

A ovogodišnju titulu Posuškog talenta ponijeli su:
1. Ivana Jukić
2. Marijana Grabovac
3. Lucija i Ivana Bešlić

Tekst: posusje.net
Foto:opcina-posusje

OGLASI

Loading