Select Page

FOTO: Sportske akademije Grude i Posušje na FPMOZ-u odradili treninge

FOTO: Sportske akademije Grude i Posušje na FPMOZ-u odradili treninge

U subotu 28.02. umjesto uobičajnog treninga u dvorani polaznici Sportskih akademija Grude i Posušje imali su priliku boraviti i odraditi treninge na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru, točnije na studiju Fizičke kulture.

Neki po prvi put u zatvorenim bazenima

Djeca su cijelo popodneva provela u Kampusu 2 u Rodoču na terenima FPMOZ-a uz tjelovježbu. Na samom dolasku djece u Rodoč sve nazočne pozdravio je i uputio tople riječi dobrodošlice dekan FPMOZ-a prof.dr.sc. Mario Vasilj. U svom obraćanju prisutnima dekan je izrazio zadovoljstvo dolaskom Sportskih akademija na terene i bazen FPMOZ-a. Izjavio je kako je fakultet kojemu je na čelu uvijek bio i da će biti otvoren za sve ljude koji rade za dobrobit šire zajednice, a pogotovo za napredak djece. Svojim budnim okom nadgledao je trening djece a nije krio oduševljenje nakon što je vidio trud i rad djece i trenera. Cijelo vrijeme s djecom su proveli njihovi treneri i voditelji Toni Ćorić i Hrvoje Vukoja, diplomirani profesori tjelesne i zdravstvene kulture. Uz njihove standardne trenere s djecom su radili i drugi mladi i ambiciozni profesori tjelesne i zdravstvene kulture Davor Ondrašek, Anđela Brečić i Petar Prka.

11016670_10203828046733732_1577577484_n

Djeca su mogla uživo vidjeti demonstraciju plivačkih tehnika koje se do sada mogli vidjeti samo putem TV-a. Osim zatvorenog bazena gdje su djeca odradila i trening plivanja, također su se upoznala i s gimnastičkim spravama te osnovnim gimnastičkim elementima.

Roditelji djeca oduševljeni

U izjavi trener Toni nije krio zadovoljstvom što su takvo nešto omogućili svojim polaznicima, pogotovo što velik broj djece nije u mogućnosti upoznati se sa zatvorenim bazenom i gimnastičkom dvoranom. Dolaskom na FPMOZ učinili smo da djeca ono što vide na TV-u mogu vidjeti i uživo.
Trener Hrvoje izjavio je kako žele svojim projektima ispred UG „Sportom do zdravlja“ i akcijama u Sportskim akademijama potaknuti mlade na bavljenje sportom te im time „otvoriti oči“ na širok spektar sportskih disciplina koje djeci mogu biti svakodnevna zabava i time poboljšaju svoje zdravlje.

11039570_10203828017933012_1643976221_n

Djeca i roditelji nisu krili oduševljenje te su pohvalili rad i angažiranost trenera, a voditelji su naglasili kako će svojim trudom i zalaganjem nastojati još u mnogočemu pridonijeti razvoju sporta.
Za kraj su nam rekli kako je preko 80 djece sudjelovalo u ovoj jednodnevnoj posjeti FPMOZ-u kao i oduševljenje koje su im djeca iskazala nakon ovih treninga u zatvorenom bazenu i gimnastičkoj dvorani te nadaju se da će uskoro organizirati i natjecanje između ovakvih sportskih udruženja koja djeluju na širem području Hercegovine.

Želimo se zahvaliti Općini Posušje, poduzeću Putovi Grude, Miškić busu kao i vodstvu FPMOZ-a na čelu s dekanom prof.dr.sc. Mariom Vasiljem koji su omogućili da se ovo realizira.

Posušje.net

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading