Select Page

33. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine

33. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine

Danas se obilježava 33. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, tim povodom uže Predsjedništvo koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, jutros je položilo vijenac i svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Predsjednik Čović ovom prilikom se osvnuo na značaj i ulogu politike HDZ-a BiH kroz proteklo razdoblje. „33. godine su znakovit broj, sve te godine značile su čitav život za jedan narod, obzirom da je to vrijeme svekolikih promjena na prostoru ove države, od Domovinskog rata, kada su mnogi stradali, a danas smo se pomolili za njih, iza toga trebalo je izgraditi jedno mjesto za život hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, koji se može osjećati, pa i ovdje pred Hrvatskim domom hercega Stjepana Kosače, svoj na svome, ali i na svakom drugom dijelu Bosne i Hercegovine“, poručio je predsjednik Čović u izjavi medjima.

„Taj napor još uvijek se veže za HDZ BiH kao stožernu stranku hrvatskog naroda. Mislim da smo na političkoj sceni unutar Hrvatskog narodnog sabora BiH, dali jedan ogroman doprinos, jer najveći broj stranaka, kako je višestranačje jačalo, kao potreba za plural u politici, unutar HDZ-a BiH stvorilo se bar10-ak političkih subjekata koji su pokušali naći svoje mjesto na političkom prostoru Bosne i Hercegovine. HDZ BiH je zadržala osnovu jednog demokratskog, demokršćanskog prostora koji želimo graditi, posebno našu obitelj, na pojednica, na čovjeka i njegove vrijednosti. S druge strane, tragamo za svime što je danas novo, što je trend i što je vrijeme donijelo sa sobom, tehnološki napredak, ali i svaki drugi, ne zaboravljajući osnovnu vrijednost opredjeljenja HDZ-a BiH“, istaknuo je dr. Čović.

„Najorganiziranija smo političa opcija u svakom smislu, naše sastavnice, mladež, zajednica žena, utemeljitelji, branitelji, gospodarstvenici, politička akademija gdje smo desetak generacija iznjedrili mladih ljudi, koji danas mogu predvoditi ili biti nositelji izvršne, zakonodavne i političe vlasti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Prilagodili smo se vremenu, sve se mijenja, pa i taj naš oblik organiziranja, (…) na što sam ponosan. Vjerujem da mladi ljudi koji se vežu za djelovanje HDZ-a BiH mogu apsolutno preuzeti odgovornost za vođenje ovog prostora, našeg hrvatskog naroda, osigurati ustavnu jednakopravnost i ono što nam još nedostaje u nekim elementima legitmnog predstavljanja tamo gdje se štite kolektivna prava, ali sam uvjeren da smo napravili odličan politički posao“, poručio je predsjednik Čović.

OGLASI

Loading