Select Page

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”: Najuspješniji klub bio je taekwondo klub “Poskok” iz Posušja

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”: Najuspješniji klub bio je taekwondo klub “Poskok” iz Posušja

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje ove godine održao se u subotu 8.6.2024. godine i okupio je rekordnih 480 natjecatelja. Upravo taj broj je pokazao da je ovo jedan od masovnijih okupljanja u ovom sportu u Bosni i Hercegovini u ovom prvom djelu sezone natjecanja u taekwondou. Odlična organizacija taekwondo kluba “Poskok” iz Posušja, s poklonima i brojnim peharima za sudionike pokupila je pohvale svih sudionika koji su ovaj kup ocijenili odlično organiziranim natjecanjem.

Ovo je natjecanje međunarodnog karaktera, 480 natjecatelja svih uzrasta, a budući da se neki natječu u više disciplina, broj natjecatelja po nastupima je bio i preko 550. Natjecatelji su bili iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Natjecali su se u tri discipline, sportskim borbama, kickovima i formama.

„Iznimno sam zadovoljan kako se sve odigralo ovdje na 4. Poskok kupu. Bio je ovo zahtijevan projekt koji smo održali u dvije dvorane. Podijelili smo preko 50 pehara za različite uspjehe. Što se tiče naših rezultata, TKD kluba „Poskok“ Posušje, mi još zbrajamo rezultate naših natjecatelja. Znamo da je naš klub osvojio prvo mjesto u sportskoj borbi i zadržao tu titulu od prošle godine. Ja se zahvaljujem svojim trenerima koji su odradili odličnu organizaciju, a pored toga bili podrška i našim natjecateljima u njihovim borbama na tatamijima. Zahvaljujem i roditeljima, gostima i našim sponzorima.  Natjecatelji su nastupili u sportskoj borbi koja je bila najbrojnija. Zatim u disciplini kick koja je bila namijenjena najmlađim natjecateljima i početnicima kojih je bilo preko 130 natjecatelja. U formama je nastupilo preko 60 natjecatelja što je rekord u Bosni i Hercegovini na međunarodnom natjecanju. To je disciplina koja je malo zapostavljenija, ali jako vrijedna i lijepa koju mi njegujemo“, kazao je Petar Boban, trener i predsjednik u TKD klubu „Poskok“ Posušje.

„Ja sam baš presretan jer je ovo stvarno jedan od najbolje organiziranih i najposjećenijih turnira u ovoj našoj prvoj polusezoni, a imali smo državno i federalno prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine. Petar Boban je jedan veliki sportski djelatnik i trener, i ovo ne može svatko napraviti na ovoj razini. Kada dođete na neke turnire, vidite da su formalost. Ovdje nije bilo formalnosti, nego je odrađeno iznimno dobro za djecu i trenere. Dijeljeni su pokloni i majice djeci. To je nešto što nas u taekwondou zbližava. Zbog toga želim ovom klubu u Posušju da dom koji proširuju i grade bude uskoro gotov“, kazao je Samir Šarić, predsjednik TKD saveza Bosne i Hercegovine. On je također istaknuo koliko vidno raste popularnost taekwondoa u Bosni i Hercegovini. „S obzirom da je u zadnjih nekoliko godina Bosna i Hercegovina bila domaćin četiri europska i jednog svjetskog prvenstva, time se podigla popularnost i donijela velike benefite ovom sportu. Mi imamo situaciju da svakih nekoliko mjeseci imamo otvaranje po jednog novog kluba u Bosni Hercegovini. Mi smo u savezu radili i jednu analizu gdje smo zaključili da taekwondo klubovi u participaciji sredstava na svim razinama uzimaju jedan dobar dio novaca koje predhodnih godina nismo imali. Bosna i Hercegovina od svoje samostalnosti ima samo 11 olimpijskih medalja u seniorskim kategorijama. Od tih medalja, taekwondo ima šest. U tom smislu, taekwondo je najtrofejniji sport u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Šarić.

Ukupno 28 klubova je sudjelovali na ovogodišnjem kupu u Posušju. Bili su to klubovi POSKOK Posušje, POSKOK Kočerin Široki Brijeg, MAGONE Livno, BUŠKO BLATO Tomislavgrad, KORYO TG Tomislavgrad, ŠUJICA Tomislavgrad, KUPREŠKI VITEZOVI Kupres, CROSTAR Mostar, AKADEMIJA MARUŠIĆ Mostar, ZRINJSKI Mostar, ČAPLJINA iz Čapljine, CENTAR HADŽIĆI iz Hadžića, ISKRA iz Hadžića, NOVI GRAD Sarajevo, BOSNA VISOKO Moštre, NUR Kakanj, HVOJNICA Fojnica, MARJAN Split, MONTER Split, ST-KWAN Split, IMOTSKI Imotski, GACKA Otočac, ZAPREŠIĆ, Zaprešić, MARTINGRAD Dugo selo, FORTECA Korčula, KANG Ivančna Gorica iz Slovenije, ULCINJ iz Ulcinja iz Crne Gore, PROLETER iz Zrenjanina it Srbije.  

Ekipa  TKD kluba „Marjan“ iz Splita bila je najbrojnija ekipa turnira. Njih je u Posušje stiglo čak 119 natjecatelja kluba, pa su zato dobili pehara za najbrojniju ekipu turnira. Budući da je riječ o najtrofejnijem taekwondo klubu u Hrvatskoj, njihovi članovi bili su kvalitetni suparnici svim natjecatelji ovog kupa u Posušju.

Na ceremoniji otvaranja organizatori su se minutom šutnje prisjetili i Imrana Pašalića, 14- godišnjeg taekwondoaša iz taekwondo kluba iz Zenice koji je prošle godine na putu na ovaj kup u Posušje izgubio život u prometnoj nesreći.

Rezultati natjecanja:

Najuspješniji klub na ovom izdanju Poskok kupa bio je taekwondo klub “Poskok” iz Posušja, drugo mjesto zauzeo je “Magone” iz Livna a treće “Monter” iz Splita. Na Poskok openu za mlađe kadete u ukupnom poretku “Marjan” iz Splita zauzeo je prvo mjesto, “Imotski” je bio drugi a “Monter” iz Splita treći”. Taekwondo klub “Marjan” iz Splita zauzeo je prvo ekiono mjesto u disciplini formi, “Forteca” iz Korčule bila je druga a “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega treći. U disciplini kick uvjerljivo najbolji bio je “Poskok” iz Posušja, drugi je bio “Imotski” a treći “Crostar” iz Mostara. Posuški klub je osvojio ukupno 6 pehara za ekipne i 2 za pojedinačne uspjehe.

Posuški sportaši osvojili su ukupno 67 medalja, 16 zlatnih, 27 srebrnih i 24 brončane. U disciplini kick zlatne medalje osvojili su Šimun Jukić, Križan Marić, Jakov Milićević, Darko Polić, Luka Ćesić, Mihael Bago, Iva Marić, Anna Ćorluka i Martina Begić. Srebrnu medalje u toj disciplino osvojili su Luka Ramljak, Ivano Jukić, Josip Jović, Matej Bradarić, Natali Boban, Iva Mikulić, Josipa Čamber, Ana Jović, Paula Begić i Petra Lončar. Brončani u disciplini kick bili su Duje Đurišić, Petar Ćorić, Toni Marić, Nikola Ramljak, Slavko Lončar, Ivan Grubišić, Antea Marić, Klara Morić, Petra Bakula, Sara Markota, Marta Lončar, Lucija Vranješ, Elena Zlopaša, Manuela Ivanković, Marija Pišković i Mihaela Markota.

Najuspješniji natjecatelj u disciplini kick bio je Darko Polic tebje za to dobio pehar.

U disciplini sportske borbe pehar za najbolju mlađu kadetkinju na turniru dobila je posušanka Mija Begić koja je osvojila i zlatnu medalju u tom uzrastu. Osim nje zlatne medalje u sportskoj borbi osvojili su: Slavko Lončar, Petra Mikulić, Anamarija Mikičević, Petar Senjak, Luka Penava i Zdravko Markota. Srebrne su osvojili Luka Grubišić, Jozo Bakula, Lucija Kovač, Filip Biško, Mija Begić, Lucija Barać, Marko Bakula, Filipa Bakula, Magdalena Gavran, Petra Lončar, Šimun Topić i Filipa Bašić. Brončane medalje osvojili su Domagoj Topić, Josipa Čamber, Marija Ljubica Pirić, Ana Galić i Lucija Pirić. U disciplini forme srebrne medalje osvojili su Ivan Penava i Ana Markota a brončane Jelena Penava i Anđa Tomić. Čestitamo svim osvajačima medalja, kao i ekipnih uspjeha.

Vl

OGLASI

Loading