Select Page

5. e – jedan dan u glazbenoj školi

5. e – jedan dan u glazbenoj školi

Danas su učenici 5. e razreda OŠ Ivana Mažuranića posjetili Osnovnu glazbenu školu u Posušju gdje ih je primio ravnatelj Ljubo Begić. Posjet je bio edukacijskog karaktera, jer za kvalitetno usvajanje nastavnog gradiva djeci je potrebno pored onog teoretskog djela što više pokazati i onog praktičnog. „Pošto učimo o udaraljkama, prof. Ljubo je djeci pokazao kako pojedini instrumenti izgledaju i funkcioniraju u stvarnosti. Ovime nastojimo djeci što više približiti nastavno gradivo – pored teorije dati malo i prakse. Koristimo ovakve mogućnosti koliko god možemo. Tako smo znali otići i u lokalnu policijsku postaju, dom zdravlja, starački dom… Djeca istodobno uče, ali se i lijepo provedu,“ kazala je učiteljica Lidija Bešlić koja je zajedno s učiteljicom Angelom dovela djecu u glazbenu školu.

Djeca su bila oduševljena proizvodnjom zvukova triangla, kastanjeta, ksilofona, klavira, bubnjeva, štapića, udaraljki i drugih.

„Čini mi se da je djeci bilo lijepo i da su uživali. Nama je drago da su nas posjetili i nadamo se da će se ovakva suradnja s učenicima naše osnovne škole i nastaviti,“ kazao je ravnatelj glazbene škole Ljubo Begić.

posusje.net

OGLASI

Loading