Select Page

RAFAEL NADAL 13. PUT U KARIJERI OSVOJIO JE ROLAND GARROS TE SE S 20. GRAND SLAM NASLOVOM IZJEDNAČIO S ROGEROM FEDEREROM.


U još jednom epskom dvoboju najboljih tenisača svijeta Nadal je u finalu nadigrao Novaka Đokovića sa 6:0, 6:2, 7:5 za svoju 100. pobjedu na pariškoj zemlji.

– Čestitam Novaku na sjajnom turniru, ‘razbio’ me u Australiji, sad sam ja bio na redu. Želim mu sve najbolje u budućnosti, rekao je Nadal po završetku meča zahvalivši potom svojim suradnicima.

– Nakon svega što sam prošao u karijeri, bez mog tima ništa ne bi bilo moguće, i prije svega hvala njima, ali i svima koji me podržavaju. Bila je ovo teška godina. Sretni smo što uopće igramo tenis. Organizatori Roland Garrosa doista su se iskazali. Za mene je teren Philippea Chatriera posebno mjesto, tu stvarno uživam. Nikad nisam mislio da ću ovaj turnir osvojiti 13. put. Nadam se da ćemo se sljedeće godine u svibnju vratiti i da ćemo igrati pred punim tribinama, rekao je Nadal.

Đoković je ostao na jednoj tituli iz Roland Garrosa, onoj iz 2016., dok ih Nadal ima nestvarnih 13.

– Na ovom terenu Nadal igra nevjerojatno i na vlastitoj koži sam osjetio zašto je on ‘kralj zemlje’. Nisam zadovoljan svojom igrom, ali Nadal je bio bolji i u potpunosti me nadigrao. Bila su to dva fenomenalna tjedna. Uvjeti su bili teški za sve, ali mi je drago da smo uopće odigrali turnir, hvala svima, rekao je Đoković.

OGLASI

Loading