Select Page

8. Susret klapa “Pismo moja” oduševio publiku

8. Susret klapa “Pismo moja” oduševio publiku

Osmi tradicionalni susret klapa, pod nazivom „Pismo moja“, u organizaciji istoimene udruge iz Imotskog, ponovno je oduševio.

Publika, u prepunoj crkvi svetoga Franje u Imotskom, uživala je u jednosatnom programu (kojom srećom da je potrajao i duže). Sudjelovale su klape Zvizdan iz Posušja, Pasika, Akuža, Bratovština svetoga Stjepana, Orca, Kurjože, Biokovski slavuji, Faroski kantaduri te klapa Sveti Mihovil. Za razliku od prošle godine kada su Imoćani uživali u večeri posvećenoj Vinku Coci, ove godine tema je bila sakralnost, duhovna tradicijska baština.

8.susret-klapa

Pun pogodak, rekli bismo, jer su sve klape počevši od Faroski kantadura do naših mladih iz Zagvozda, otpjevali maestralno. Akustičnost imotske crkve, rekosmo, kvaliteta pjevanja, dostojanstvenost publike, organizacija, samo kako se poželjeti može. Kapa dolje varuškim Nevistama na organizaciji. Kojom srećom da su i one zapjevale, no i pored toga „pjevale“ su tamo iza Velikog oltara, pazeći i na najmanju sitnicu u složenoj organizaciji cijeloga susreta. Hvala im za još jedan neponovljivi susret, na još jednom oplemenjivanju imotske tmurne svakodnevice. Ovakve susrete treba pratiti grad Imotski, odriješiti novčanik jer za ovako nešto novci nisu bačeni uzalud.

radioimotski.hr

OGLASI

Loading