Select Page

“Hercegovina za Ritu”: Sve je spremno za veliki humanitarni koncert, i Ana Rita dolazi!

“Hercegovina za Ritu”: Sve je spremno za veliki humanitarni koncert, i Ana Rita dolazi!

Koncert “Hercegovina za Ritu“ u medijima i na društvenim mrežama se najavljuje već neko vrijeme, a pratitelji Facebook stranice Širokobriješke mame – mame širokog srca, uključili su se u širenje podrškeRiti slanjem svojih fotografija za natpisima posvećenima djevojčici.

Na koncertu na kojem će se prikupljati sredstva za liječenje malene Ana Rite Puljić nastupit će Mažoretkinje Široki, Mokarski tamburaši, Josip Ivančić, Sinergija i Tiho Orlić.

Podsjetimo, cijena ulaznice je 5KM, a sav prihod od prodaje ulaznica, kao i pića ide Riti i njenoj obitelji. Uz to, biti će postavljene i četiri velike kutije u koje će svi koji to žele moći donirati novac. Već prije smo govorili da se organizatori nadaju dobroj zabavi, veseloj atmosferi i ugodnom druženju na koje su svi dobrodošli.

„Pozornica je postavljena, jako puno volontera se javilo i pomoglo pri organizaciji, jako puno sponzora, donatora. Ritina priča je na površinu izvukla dobro iz ljudi i podsjetila nas da kao zajednica možemo učiniti puno više nego kao pojedinci. Želja nam je da se i ostale formalne i neformalne udruge građana pokrenu i da se dosegne konačni iznos potreban za Ritino liječenje. Što se koncerta tiče, mi smo dali sve od sebe, sada je red na Hercegovcima da pokažu koliko veliko srce imaju.“ Poručile su Širokobriješke mame i pozvale sve da im se pridruže na Pecari u 20:00 sati.

Podsjetimo, Ana Rita je rođena u svibnju 2014. godine. S godinu dana ustanovljena joj je teška dijagnoza – spinalna mišićna atrofija tip 2. Ana se nikada nije mogla nikada osloniti na svoje noge, a sad su već i ruke jako oslabile, samim time i pluća. Ona bi se mogla liječiti u Njemačkoj, ali su nužne inekcije jako skupe. Iste se primaju u kralježnicu, a potiču stvaranje proteina koje Anin organizam ne može proizvesti te odumiru mišići. Prvu godinu bi ih trebala primiti 6, a iduću tri, što znači da je potrebno još mnogo novca. Obitelj treba pomoć. Potrebni iznos je velik – pola milijuna eura, ali ne i nedostižan.

Putem žiro računa, humanitarnih telefona, te raznih akcija koje spontano i samoinicijativno provode građani prikupljeno je već oko 100 tisuća eura za malenu Ana Ritu Puljić, potvrdila je prije nekoliko dana Ritina mama Marija.

Pored upalte na računa u UNICREDIT BANCI, pomoći možete kupovinom ulaznica za koncert, te pozivom na broj HT Eronet 092 890 858.

OGLASI

Loading