Select Page

NAJAVA: Predstavljanje knjige “Put srca” autorice Paule Tomić

NAJAVA: Predstavljanje knjige “Put srca” autorice Paule Tomić

U prostorijama KINO DVORANE POSUŠJE, u srijedu 21. ožujka u 19:00 sati biti će upriličeno predstavljanje knjige Put srca (Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju), autorice Paule Tomić (knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske-Ogranak Grude).

O knjizi će govoriti fra Slaven Brekalo, župnik župe Sv. Mihovila Arkanđela iz Tomislavgrada, gospođa Danijela Kegelj, predsjednica Udruge za roditelje i djecu s teškoćama Vedri osmjeh iz Mostara te autorica Paula Tomić.
U glazbenom dijelu gostovat će Zajednica Svjetlo Marijino iz Međugorja.

Bit će prikazan kratki video o radu Odjeljenja za rad s djecom s višestrukim poteškoćama iz Prve osnovne škole Široki Brijeg (autor: Nenad Tomić).

Kada nas odjeća koju nosimo grebe i žulja, kada otvrdne od previše pranja i deterdženta, postaje neugodna za nošenje. Kako bi je omekšali – upotrebljavamo OMEKŠIVAČE. Sredstva koja odjeću i robu čine mekšom i podatnijom, te ugodnijom za nošenje. Ista je stvar sa ljudskim srcem. Kad otvrdne od grubosti života, kad društvo postane previše tvrdo i nehumano – nije u njemu ugodno živjeti. Žulja i vrijeđa. Zato je Bog u naše živote i u društvene sustave „posijao“ ljude s teškoćama u razvoju. Oni su pravi OMEKŠIVAČI DRUŠTVA. Čine sve nas, a i svijet mjestom s više ljubavi, pažnje, žrtve, služenja. Unose tračak nevinosti i čistoće u najčešće proračunate i sebične ljudske odnose.

Knjiga Put srca je nastala iz želje da se prema primjeru života i djela Jeana Vaniera (osnivača međunarodne zajednice Arka za osobe s mentalnim poteškoćama) ukaže na duhovnu ljepotu i poslanje svih osoba s teškoćama u razvoju. Da se ohrabre njihove obitelji i svi oni koji s njima žive i rade kako bi se u trenucima kad križ postane jako težak prisjetili da ih Bog zapravo jako puno ljubi, da On s njima i u njihovom djetetu trpi i da ih čeka toplo Božje krilo i puno radosti jednom kad se u Vječnosti susretnu.

Predstavljanje knjige Put srca namijenjeno je svim ljudima koji žele hoditi putem srca – putem ljubavi i žrtve, a ne samo roditeljima djece s poteškoćama u razvoju te svima onima koji s njima žive i rade, od vrtića, škola i drugih ustanova. I dok „svjetska kultura smrti“ prezire sve slabo i krhko, uči nas komotnosti preko ekrana i tehnologije, u ovom korizmenom vremenu kad razmatramo Isusovu muku, upravo nas ovo predstavljanje knjige Put srca želi podsjetiti na važnost svih onih svakodnevnih odricanja i žrtava jer nas upravo one pripremaju za naše uskrsnuće jednom u Nebu.

Posušje.net

OGLASI

Loading