Select Page

9.obljetnica postavljanja Križa na Gradini-Orlovu kuku

9.obljetnica postavljanja Križa na Gradini-Orlovu kuku

Na blagdan „Križi“, već devetu godinu zaredom, članovi Hrvatskog planinarskog društva „Pločno“ obilježavaju obljetnicu postavljanja križa na Orlovu kuku iznad Vučipolja. Kao i svake godine okupljanje je počelo paljenjem svijeće i molitvom za sve hrvatske vitezove kroz dugu i slavnu povijest, kako je i zapisano na kamenoj ploči podno križa.Krizi_1

Na vrhu se kao i prethodnih godina zapjevalo te se uz pršut i pivo uživalo u pogledu prema okolnim planinama a neki su na masivnom stolu postavljenom ispod križa, vidjeli priliku i zaigrali šijavicu. Zanimljivo je po okolnim stijenama vidjeti brojne ožiljke od udara groma, ali križ je neoštećen, ponosno stoji, prkosi vremenu i odolijeva svim vremenskim nepogodama.

Krizi_5

Nakon svih obreda na vrhu, zbog lošeg vremena i povremene kiše, planinari su se uputili u podnožje, na ručak i druženje gdje se okupilo oko 50 planinara i gostiju. Pjesma i ugodno druženje je nastavljeno do noćnih sati.

Krizi_9

Iz planinarskog društva zahvaljuju se svima koji su došli i onima koji su pomogli na bilo koji način da se ovo već tradicionalno okupljanje održi.

hpd-plocno

OGLASI

Loading