Select Page

FOTO: Održan V. Međunarodni Memorijalni Off Road Rally “Vinko Vukoja Lastvić”

FOTO: Održan V. Međunarodni Memorijalni Off Road Rally “Vinko Vukoja Lastvić”

Ovaj vikend održan je Međunarodni Memorijalni Off Road Rally “Vinko Vukoja Lastvić”, peta po redu službena utrka prema kalendaru Off Road Saveza BiH koja se boduje za prvenstvo BiH.

Vinko je bio prvi predsjednik Hajdučke Republike Mijat Tomić i veliki ljubitelj rally-a te se u njegovu čast, nakon što je preminuo 2009. godine, treći vikend u rujnu organizira memorijalna brdska utrka. Da je Rally na Blidinju postao poznat dokaz je velika posjećenost publike kao i sudjelovanje vozača iz cijele BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i zapadnoeuropskih zemalja.

Natjecatelji i zaljubljenici u brdske utrke pristigli su sa svih strana, okupljanje je počelo već u petak, a start utrke u subotu jutro. Kako je i planirano prvi dan vozile su se sve tri kategorije HARD, SOFT I TOURIST, a okupljanje je počelo ispred motela Hajdučke vrleti odakle je krenula utrka. Vozilo se do Bosiljne pa nazad do staze iza šumarske kuće u blizini Blidinjskog jezera gdje je organiziran ručak. Nakon službenog dijela utrke za sve natjecatelje, sponzore i prijatelje organizirana je večera u Hajdučkim vrletima i zabava do jutarnjih sati uz “Tamburaše s kamena”.

U nedjelju jutro na stazi iznad Vrleti vozio se brzinski dio utrke u kategorijama HARD I SOFT. Za razliku od prethodnog dana vrijeme je bilo znatno ugodnije, te su posjetitelji došli u većem broji kako bi mogli uživati u vožnji. Nakon drugog dijela utrke slijedio je ručak te proglašenje najboljih u kategorijama SOFT I HARD kojima su uručene nagrade propisane službenim pravilnikom Off Road Saveza BiH, novčane nagrade te pehari i diplome.

Uskoro donosimo još fotografija kao i rezultate natjecanja po kategorijama.

reli7 reli6 reli5 reli4 reli3 reli2 reli1

Blidinje.NET

OGLASI

Loading