Select Page

Dr. Dragan Čović u Vatikanu razgovarao sa Svetim Ocem papom Franjom

Dr. Dragan Čović u Vatikanu razgovarao sa Svetim Ocem papom Franjom

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dragan Čović razgovarao je danas na audijenciji u Vatikanu sa Svetim Ocem papom Franjom.

Dr. Čović je razgovarao i s Državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama NJ.E. mons.Dominique Mambertiem.

Pozvao Svetog Oca da posjeti BiH

Dr. Dragan Čović i papa Franjo razgovarali su o aktualnoj situaciji u BiH, prilikama i odnosima u BiH, socio-ekonomskim i gospodarskim problemima kao i demografskoj situaciji te pitanjima položaja i brige za mlade i obitelji, kao osnove svakoga zdravoga i sretnoga društva.

U kontekstu razgovora o prilikima i odnosima u BiH, posebno se razgovaralo o položaju hrvatskoga naroda kao i provedbi Temeljnog ugovora BiH sa Svetom Stolicom.
Dr. Čović je izrazio zahvalu Svetoj Stolici za iskazanu stalnu brigu za BiH kao državu jednakopravnih naroda kao i svaku drugu potporu i pomoć u najtežim trenutcima za BiH, uključujući nedavne elementarne nepogode.

covic papa 1

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović pozvao je Svetog Oca da posjeti BiH i prenio Mu pozdrave iz BiH, a posebno pozdrave hrvatskoga naroda.

Ovom prigodom dr. Čović je Svetom Ocu uručio dar statuu Katarine Kosače – Kotromanić autora Florijana Mićkovića, prof. akademika.

Član Predsjedništva BiH dr. Čović u Vatikanu je razgovarao s Državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom o BiH, njenom EU putu i reformskim procesima nužnim za uspostavu i izgradnju pravno uređene, sigurne i stabilne države jedakopravnih naroda i građana. Iskazana je zahvalnost koju Sveta Stolica pruža BiH u izgradnji suživota i jednakopravnosti svih naroda kao i potporu BiH na njenom europskom putu.

Sastanak s kardinalom Parolinom

Govoreći o integracijskim procesima naše zemlje u EU dr. Čović je istaknuo kako je sadašnje ustavno rješenje prepreka reformama koje stoje pred bh vlastima. Obveza i odgovornost su na domaćim institucijama.

U razgovoru o provedbi Temeljnog ugovora BiH sa Svetom Stolicom naglašena je važnost provedbe Ugovora za sve narode koji žive u BiH. Institucije vlasti trebaju učiniti da se kroz zakonsku regulativu osigura provedba Ugovora.

covic papa 3

U razgovoru s kardinalom Parolinom su sudjelovali prva zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta F BiH , Marinko Čavara. Sastanku je nazočila i veleposlanica BiH u Vatikanu Slavica Karačić.

Dr. Čović je darovao kardinalu Parolinu reljef „Fratar zagrlio zemlju“, prof. Stipe Sikirice iz Zagreba.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dragan Čović posjetio je i Radio Vatikan i razgovarao s glavnim urednikom hrvatskog radijskog programa paterom Sinišom Štambukom, Markom Latinčićem i Paolom Innamoratijem.

hdzbih.org

OGLASI

Loading