Select Page

Robert Crnjac tvrdi da je ministar Lijanović napao njega jer je tražio svojih 17.700 KM

Robert Crnjac tvrdi da je ministar Lijanović napao njega jer je tražio svojih 17.700 KM

Robert Crnjac tvrdi da je ministar Lijanović napao njega jer je tražio svojih 17.700 KMobert Crnjac koji je jučer drškom pištolja po glavi izudarao Jerka Ivankovića Lijanovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, predat je u nadležnost Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Sumnjiči ga se da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i nanošenja lakših tjelesnih povreda.

Podsjećamo, ovja ugledni gospodin, gotovo najugledniji ministar Nikšićeve vlade (čitaj Komšićeve) je napadnut jučer pola sata prije podneva ispred vlastitog restorana Borak u Širokom Brijegu koji je stekao pošteno i radom.
“U prijavi koju smo zaprimili iz FUP-a stoji da je nepoznati muškarac udario Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru”

Policija se dala u potragu za nasilnikom, a medicinska pomoć uglednom nenasilnom ministru pružena je u Domu zdravlja Široki Brijeg o trošku poreznih obveznika ZHŽ-a koji su jako sretni da su mogli u tom trenutku pomoći svom uglednom ministru. Tisuće radnika mesne industrije Boljitak te mnogi građani Širokog potrčalo je u Dom zdravlja pitati treba li mu dati krvi, pa su na Trnu nastale do tada neviđene prometne gužve. U Domu zdravlja nepoznati narodni heroj sanirao je uglednom gospodini i nenasilnom ministru, ponosu Širokog i Hercegovine povredu arkade, te je pozvan u PU Široki Brijeg, gdje je dao iskaz u svojstvu svjedoka – oštećenog.

Nekoliko sati kasnije policijski službenici su pronašli i uhitili zločestog i opakog Roberta Crnjca (43) iz Širokog Brijega, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog opasnog krivičnog djela a koji je ovim zločestim činom napada na ovakvu moralnu veličinu kakva je Jerko, osramotio Široki i to baš sad kad je Široki postao grad.

Crnjac je saslušan, dok su ga saslušavali nekoliko policajaca je pustilo suzu, jedan je popio čaj od mente, jer su bili uznemireni budući da su susojećali s povrijeđenim, te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju s krivičnim djelom laka tjelesna povreda. Sedam majki danas je došlo u matični ured promijeniti ime djeci koja se zovu Robert.

No, Crnjac se branio tijekom saslušanja i kazao da su po srijedi neriješeni poslovni odnosi te je ustvrdio da je zapravo ministar Lijanović napao njega nakon što je tražio da mu isplati 17.700 KM koje mu duguje za plakatiranje još od oktobarskih izbora koji su u Hercegovini bili u listopadu.

Ivan Brekalo, odvjetnik g. Crnjca, kazao je kako je njegov klijent žrtva, a ne kriminalac.

“Ono što se dogodilo je zapravo veoma prosto. Robert je svoj novac tražio od Lijanovića u nekoliko navrata, a nakon što je za njega radio plakatiranje po cijelog Hercegovini uoči izbora. Novac nikada nije dobio jer je Jerko Ivanković Lijanović bio u pritvoru”, kazao je Brekalo.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je dan prije razgovarao s ministrom u širokobriješkom hotelu Park, kada mu je i rečeno da dođe sutra u Borak te da će tada biti djelomično podmiren iznos, točnije blizu 8.000 KM.

“Dočekao ga je zajedno sa Mirom Pejićem i rekao mu da novac neće dobiti. Posvađali su se i ministar je nasrnuo na njega. Dobio je više udaraca po tijelu, što potvrđuje i ozljedni list koji ima. U jednom trenutku se uspio odbraniti i otišao je do auta te u njemu našao dječiji pištolj. Ministar je ponovo nasrnuo na njega i on ga je tada udario tim pištoljem te mu zadao povredu”, kazao je Brekalo.

Oni i njegov klijent su protiv ministra i Pejića podnijeli krivične prijave za nanošenje lakih tjelesnih povreda.
O tvrdnjama Crnjca i njegovog odvjetnika željeli smo upitati i ministra Lijanovića, ali on nije odgovarao na naše pozive.
Međutim današnje priopćenje Jerke Lijanovića Ivankovića sugerira da je on poptuno cvrknio na mozak. Naime on i dalje negira da poznaje Crnjca, i sugerira da je napad politički motiviran iako je ta priča već provaljena.

U priopćenju postoji i rečenica koja sugerira da je Lijanović od udarca duševno i psihički totalno odapeo:

Optužbe, da je dopredsjednik Boljitka Jerko Ivanković Lijanović zadobio fizički napad, zbog navodnih dugovanja prema osobi koja ga je napala, a koja je kako navode pojedini mediji lijepila plakate tijekom predizborne kampanje za Jerku Ivankovića Lijanovića, samo su dokaz da su te optužbe lažne i izmišljenje, navodi se u priopćenju mesne industrije

Potvrdi li se pomračenje uma kod najmlađeg i najuglednijeg Lijanovića nije isključeno da se na taj način rješi i optužbi za krupni kriminal i izvlačenje love na masu fiktivnih firmi sistemom poticaja. Pametan je Jerko. Zna kad triba puknit.
Inače u NSRZB danas nisu htjeli davati nikakva priopćenja. Osim da je Đačka salama trenutno u Namexa na akciji…
Hoće li Ameri, tj NATO zbog ovog podmuklog napada na uglednog doručkanta granatirati selo Crnci gdje živi Crnjac, ostaje za vidjeti no u NATO-u su poručili da se to ne smije tumačiti kao rasizam i mržnja prema ljudima druge boje kože nego obračun sa teroristima. Američko veleposlanstvo se još nije oglasilo po pitanju napada na njihovog građanina. Iz Širokog.

poskok.info

OGLASI

Loading