Select Page

Rusija: Spremni smo na pregovore o predaji Ukrajine, ovo su naši zahtjevi

Rusija: Spremni smo na pregovore o predaji Ukrajine, ovo su naši zahtjevi

MOSKVA je spremna na pregovore o predaji Ukrajine, rekao je danas Putinov glasnogovornik Dmitri Peškov.

Prema riječima Peškova, ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je na pregovore s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, pri čemu bi fokus bio na “jamstvima neutralnog statusa” i “obećanju da na teritoriju Ukrajine neće biti oružja”.

To su uvjeti, rekao je Peškov, koji bi omogućili postizanje “demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine” te bi eliminirali ono što Rusija trenutno smatra “prijetnjom sigurnosti ruskoj državi i narodu”.

“Predsjednik je formulirao svoju viziju onoga što bismo očekivali od Ukrajine kako bi gorući problemi bili riješeni. To je neutralni status i odbijanje postavljanja i korištenja oružanih sustava”, rekao je Peškov.

Kremlj sugerira da će zaustaviti napad ako Ukrajina pristane na Putinove zahtjeve

Peškov je dodao da je Putin taj koji bi odredio kad bi se pregovori mogli odviti te dodao da bi Rusija u pregovore ušla “samo ako je vodstvo Ukrajine spremno razgovarati”.

“Trenutna operacija ima svoje ciljeve i oni moraju biti postignuti. Predsjednik je rekao da su sve odluke donesene i da ciljevi moraju biti postignuti”, rekao je Peškov sugerirajući da bi, u slučaju da Kijev pristane na Putinove zahtjeve, trenutna invazija na Ukrajinu bila zaustavljena.

OGLASI

Loading