Select Page

Matthew Palmer specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan

Matthew Palmer specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan

Američki državni tajnik Mike Pompeo imenovao je zamjenika pomoćnika državnog tajnika Matthew Palmera za svog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.

U toj ulozi, Palmer će predvoditi napore da se ojača američko diplomatsko angažiranje u pružanju podrške miru, stabilnosti i prosperitetu u regiji i fokusu na integraciju Zapadnog Balkana u zapadne institucije, navodi se u priopćenju State departmenta.

Kao specijalni predstavnik, Palmer će otputovati u Sloveniju 1. rujna kako bi nazočio Strateškom forumu na Bledu. Također će predstavljati SAD na sastanku direktora Kvinte za Balkan u Bruxellesu i sastancima u Beču i Podgorici, 4-10 rujna, javlja Glas amerike.

Uz funkciju specijalnog predstavnika državnog tajnika, Palmer će nastaviti obavljati dužnost zamjenika pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja koju obavlja od 2018. Prethodno je bio direktor Ureda za južnu i središnju Europu.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading