Select Page

ŽNK Inter Posušje u nedjelju ide po vrh ljestvice!!! Trener Kovač za Radio Posušje: Imamo dovoljno motiva i odlične utakmice, tako da ćemo dati sve za pobjedu

ŽNK Inter Posušje u nedjelju ide po vrh ljestvice!!! Trener Kovač za Radio Posušje: Imamo dovoljno motiva i odlične utakmice, tako da ćemo dati sve za pobjedu

Iako je ovog vikenda pauza u Premijer ligi BiH zbog utakmica reprezentacija te nećemo gledati nogometaše HŠK Posušje na terenu, na Mokrom Docu se u nedjelju ipak igra jedna jako važna nogometna utakmica. Riječ je o susretu 14. kola Prve ženske lige federacije Bosne i Hercegovine u kojem će cure iz Ženskog nogometnog kluba Inter Posušje ugostiti SFK Libero iz Goražda. Biti će to derbi ovog kola a možda i najvažniji dvoboj cijelog prvenstva jer se ŽNK Inter trenutno nalazi na 2. mjestu ljestvice sa 27 bodova a ispred njih je vodeći upravo Libero sa dva boda više što znači da bi eventualnom pobjedom “Interice” izbile na 1. mjesto koje bi ih ako ga preuzmu i zadrže do kraja vodilo u Premijer ligu BiH.

Uoči te važne utakmice mi smo razgovarali sa trenerom ŽNK Intera Tonijem Kovačom koji je za Radio Posušje pričao o trenutnom stanju i ciljevima kluba, kao i o nadolazećoj utakmici.

Trenutno se nalazite na drugom mjestu ljestvice sa malim zaostatkom za vodećim, kako ste zadovoljni dosadašnjim djelom sezone?

Generalno, možemo biti jako zadovoljni. Nažalost, imali smo jedan mali problem u početku sezone, ali smo to brzo regulirali. Zasluženo smo u gornjem dijelu tablice i u nedjelju možemo zasjest i na prvo mjesto.

U nedjelju vas čeka možda i najvažnija utakmica sezone, domaćini ste vodećem Liberu, kakvu utakmicu očekujete? Tko je favorit ovog dvoboja?

Kao domaćin ove utakmice, preuzimamo ulogu favorita, i mi ne bježimo od toga. Igrali smo s Goraždem u nekoliko navrata i nažalost bio je nesretni poraz protiv te ekipe u prvom dijelu sezone. Imamo dovoljno motiva i odlične utakmice, tako da ćemo dati sve za pobjedu.

S eventualnom pobjedom preuzeli bi ste vrh ljestvice, a to 1. mjesto vas vodi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, jesu li to ciljevi kluba, jeli pobjeda imperativ?

Cure, kao i ja, želimo pobjeđivati u svakoj utakmici, to jer naš cilj, zbog toga i treniramo i igramo. Prilika je se ukazala i naravno da svi želimo to prvo mjesto, pa dao Bog da se i zadržimo tu na kraju sezone. Bit ću optimist, kad pobjedimo u nedjelju, pokušat ćemo to prvo mjesto zadržati do kraja prvenstva.

Moramo spomenuti i ovaj sjajan niz koji imate, dakle na samom početku prvenstva doživjeli ste dva poraza, a onda je krenuo niz pobjeda bez primljenog pogotka koji traje i dalje, dakle ekipa je u zaista odličnoj formi?

Tako je, vratili smo se s gostovanja, zabili smo Tuzli devet golova i to je jedna odlična uvertira za ovaj derbi. Igramo dobru obranu, i to je po meni jedan od najbitnijih faktora i prema naprijed su opasne, tako da je se sve to odlično ukombiniralo.

Vi ste član stručnog stožera i u HŠK-u Posušje, najbolje znate je li velika razlika rada sa dečkima i s curama u nogometu, ima li je uopće?

Ima naravno razlike u intenzitetu, ali u obliku rada i nema. Cure rade iste vježbe kao i dečki, samo što je tu naglasak na intenzitetu malo niži.

Ženski nogomet postaje sve popularniji sport u svijetu, vi ste svojim rezultatima postigli da je tako i u Posušju. Kakva je posjećenost vaših utakmica, sigurno bi puno značila podrška publike s tribina u ovoj nedjeljnoj utakmici?

Što se tiče ženskog nogometa u Posušju, vlada jedna euforija, tu imamo i mlađe uzraste, ali i naše seniorke. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje posuškog nogometa da dođu bodriti cure, jer to bi za njih stvarno bio jedan veliki spektakl. Bude na utakmicama nekih pedesetak gledatelja, ali ovaj vikend je jedna zaista odlična prilika da dođu svi bodriti naše cure.

Naše nogometašice su svojim radom i rezultatima itekako zaslužile veliku podršku s tribina na ovoj utakmici koja se igra u nedjelju s početkom od 14 sati, stoga dođite i podržite ih u što većem broju.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading