Select Page

Messi najbolji nogometaš, Modrić u idealnoj momčadi svijeta

Messi najbolji nogometaš, Modrić u idealnoj momčadi svijeta

LUKA MODRIĆ izabran je u najboljih 11 igrača svijeta za 2022. godinu u izboru FIFPRO-a, međunarodnog udruženja profesionalnih nogometaša. To je tradicionalni izbor u kojem glasaju tisuće nogometaša, a bira se između ukupno 27 nominiranih – tri golmana te po osam braniča, veznjaka i napadača.

Ovaj put u užem su izboru bila dva Hrvata. Radi se o 21-godišnjem Jošku Gvardiolu i 16 godina starijem Modriću. Za Modrića, kapetana hrvatske reprezentacije, ovo je šesti put da je izabran u najbolju momčad svijeta i prvi put nakon 2019. godine. Ranije je dio najbolje momčadi bio pet puta u nizu od 2015. do 2019. godine.

Na golu najbolje momčadi je Realov Thibaut Courtois. U obrani su još Achraf Hakimi (PSG), Virgil van Dijk (Liverpool) i Joao Cancelo (Manchester City). Uz Modrića u veznom redu su Unitedov Casemiro i Cityjev Kevin De Bruyne, a ispred njih PSG-ov dvojac Lionel Messi i Kylian Mbappe, Erling Haaland iz Cityja i Modrićev suigrač Karim Benzema.

LIONEL MESSI treći put u karijeri osvojio je FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg igrača u 2022. godini. Argentinski nogometaš pobijedio je Kyliana Mbappea i Karima Benzemu, koji su ušli u užu konkurenciju za ovu nagradu. Messi je u 2022. godini prvi put u karijeri osvojio Svjetsko prvenstvo.

U Kataru je Argentina pobijedila Francusku, a Messi je zabio sedam pogodaka te triput asistirao. Također, osvojio je i svoje prvo prvenstvo Francuske, nakon što je prešao u PSG. Ukupno je u 2022. godini zabio 35 golova i skupio 30 asistencija u 51 nastupu za PSG i Argentinu.

Messi je FIFA-inu nagradu The Best osvojio još i 2009. te 2019. godine. Uz to, triput je dobio i UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača u Europi, a ima i sedam Zlatnih lopti, više od ijednog nogometaša u povijesti.

OGLASI

Loading