Select Page

Mokri Dolac se “ušminkava” za povratak Posušana

Mokri Dolac se “ušminkava” za povratak Posušana

Nakon nešto više od tri mjeseca od potpisanog ugovora između Općine Posušje i HŠK Posušje s Nogometnim savezom BiH privode se kraju radovi na postavljanju hibridnog travnjaka na glavnom terenu u sklopu sportskog kompleksa Mokri Dolac.

Radovi se privode kraju u rekordnom roku. Započeli su 10. lipnja, dok je posljednji komad trave postavljen 20. kolovoza.

Na natječaju za radove za 12 stadiona u BiH dobila je WICK GROUP a.s., dok je njihov podizvođač u Posušju bila posuška tvrtka KROR d.o.o., zajedno sa još dva svoja podizvođača Blago d.o.o i Virmaks d. o.o. Posušje.

Oni su odradili iskope zemlje i materijala na kotu -40cm, cjelokupni drenažni sustav, sustav za navodnjavanje, odvodnju vode iz drenažnih kanala, nasipanje drenažnog sloja, nasipanje i planiranje nosivog pijeska, sustav odvodnje površinske vode, novu pumpu, te su bili pomoć pri ugradnji travnate površine.

Investicija ugradnje hibridnog travnjaka iznosi nešto više od tri milijuna maraka, od kojih općina Posušje, uz podršku Vlade ŽZH i Vlade Federacije BiH, sufinancira s iznosom od 549.197,06 KM.

Ovo je još jedan dokaz da općina Posušje, zajedno s Upravom kluba, posljednjih godina sve uspješnije ulaže u nogometnu infrastrukturu. Mi želimo i nastavljamo ulagati u infrastrukturu gdje će to god biti moguće. Podsjećam kako su u tijeku i radovi u velikoj športskoj dvorani na postavljanju novog parketa, pomažemo i izgradnju Taekwondo doma, te nogometnih stadiona u Viru i Rakitnu. Riječ je o zahvatima koji su prije svega usmjereni budućnosti, našoj djeci. Što se tiče nogometa, usporedo s terenima nastojat ćemo ulagati i u obnovu stadiona, točnije natkrivanju južne tribine, rekao je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Iz Općine i Uprave kluba zahvaljuju se Nogometnom savezu BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem na inicijativi i sudjelovanju u ovoj velikoj investiciji.

Stadion će se sljedećih dana maksimalno sređivati pred povratak kluba u Posušje. Prvu utakmicu na novom travnjaku “plavo-bijeli” bi trebali igrati protiv ekipe Radnika, priopćeno je iz Općine Posušje.

OGLASI

Loading