Select Page

30. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Neumu

30. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Neumu

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je nazočio svečanom obilježavanju 30. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, kao i 33. obljetnici Dana branitelja Neuma.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na središnjem spomen obilježju u Neumu u čast poginulim hrvatskom braniteljima. Tom prilikom, naglašena je važnost očuvanja vrijednosti i dostojanstva hrvatskog naroda, kao i značaj udruge koja već tri desetljeća djeluje u interesu branitelja i njihovih prava.

Nakon polaganja vijenaca, održana je svečana akademija tijekom koje je posebno naglašen doprinos udruge u promicanju zajedništva i tradicije hrvatskog naroda. Čović je izrazio ponos zbog čvrste volje i nepokolebljivosti članova braniteljskih udruga u nastojanju da se istina o Domovinskom ratu pravilno prenosi mlađim generacijama, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

„Ono što danas radi Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine moramo razumjeti na način da svoju budućnost možemo graditi samo na vrijednostima Domovinskog rata, ali isto tako jasno promišljajući našu budućnost. Zbog toga sam naglasio važnost naše mladosti, kako ovdje u Neumu, tako i u svakom drugom dijelu Bosne i Hercegovine. Čestitajući vam 30. obljetnicu, dragovoljci, veterani Domovinskog rata i Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, te 33. obljetnicu vama, branitelji našeg Neuma, budite ponosni na sve što ste učinili,” kazao je predsjednik Čović.

Uz predsjednika Čovića, svečanosti su nazočili i zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH  Darijana Filipović, dopredsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara, zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić, Predsjednica Vlade HNŽ Marija Buhač, Predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Vladi ŽZH, ministar za pitanje branitelja u Vladi HNŽ, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici vjerskog, društvenog i gospodarskog života, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

VL

OGLASI

Loading