Select Page

Mladi kvizaši i mladi istraživači šire svoje vidike kroz aktivnosti u novim školskim sekcijama

Danas smo u emisiji Učionica koju možete pratiti u našem programu četvrtkom od 12.30 za temu imali nove sekcije koje su uvedene u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju. To su Mladi istraživači i Mladi kvizaši.

Protekloga tjedna u Gimnaziji je održan i Prvi školski pub kviz, po uzoru na popularne kvizove, a okupio je 31 natjecatelja raspoređene u šest grupa. U tijeku su pripreme za Drugi školski kviz, koji se planira održati tijekom mjeseca studenog. Učenici koji su se istaknuli na Prvom kvizu uključit će se u sastavljanje pitanja za iduće izdanje kviza, a samo održavanje kviza te šansa da i sami sastavljaju pitanja svakako predstavlja veliki motiv učenicima za usvajanje novih znanja. „S obzirom da današnjica našu djecu stavlja pred moralno i društveno upitne izazove, zadaća škole je, između ostalog, pomoći im pronaći prihvatljiviji put ka unutarnjem zadovoljstvu u osobnom rastu i bogaćenju duha kroz učenje“, poručili su iz škole. Sekciju mladih kvizaša vode profesori Slaven Žužul, Sanja Crnogorac Sitarski, Josipa Kondža, Jasminka Petric i Martina Tomić. Kvizaši su odgovarali na 30 pitanja iz kategorija povijest, zemljopis, znanost, religija, književnost, glazba, film, mitologija, umjetnost i zanimljivosti. Osnovni cilj sekcije prvenstveno je popularizacija kviz natjecanja među učenicima jer su odličan spoj stjecanja novih znanja i zabave uz ugodno druženje.

Mladi istraživači pripremili su se za posjet muzeju uz pomoć voditeljice sekcije, profesorice Ljilje Čutura. Oni su danas nakon nastave posjetili franjevački muzej U kući oca mojega, koji čuva pravo kulturološko blago i prava je riznica spoznaja o našoj povijesti s vrijednim etnografskim eksponatima. Njihov će zadatak biti i sažeti svoje dojmove nakon posjeta. Aktivnosti naših gimnazijalaca možete pratiti putem web stranice i Facebooka.

radioposusje.ba

FOTO: GfGM Posušje

OGLASI

Loading