Select Page

Gospodarstvenici Posušja na poslovno-turističkom putovanju

Gospodarstvenici Posušja na poslovno-turističkom putovanju

Od petka, 25. listopada 2024. do nedjelje 27. listopada, u organizaciji Udruge gospodarstvenika Posušje, 22 naša člana bila su na 10-om poslovno-turističkom putovanju od osnutka Udruge.

Ovaj put posjetili smo Upravnu zgradu i Logističko-distributivni centar tvrtke Tokić doo u Sesvetama. Tvrtka Tokić doo u vlasništvu je obitelji Tokić koja je porijeklom iz Rakitna u Posušju.

Tokić d.o.o. je vodeći trgovac dijelova i popratne opreme u Hrvatskoj, s više od 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila. Tvrtku su osnovala braća Ilija i Stojan Tokić 1990. godine. Grupacija Tokić zapošljava oko 1.300 zaposlenika, a godišnji prihod joj je oko 260 milijuna eura.

Drugi dan putovanja posjetili smo u Sloveniji tvrtku „Puklavec Family Wines“ koja je jedan od vodećih proizvođača vina u SLOVENIJI i višestruki dobitnik priznanja „Vinar godine“.

Vinska priča obitelji Puklavec započela je 1934. godine, koju je pokrenuo Martin Puklavec: kako u zajedništvu proizvesti najbolja vina.

PuklavecFamily Wines nastaju na temeljnim vrijednostima strasti, predanog rada i odanosti kvaliteti. Vladimir Puklavec i njegova kćerka Tatjana, u tijesnoj suradnji sa lokalnim vinogradarima, odlučno nastavljaju očevu i djedovu viziju.

Vina obitelji Puklavec stvaraju se u srcu vinskih položaja Ljutomer-Ormož u regiji Štajerska Slovenija, u sjeveroistočnom dijelu Slovenije. Ovi položaji posjeduju idealne mikroklimatske uvjete za uzgoj vinove loze.

Petak večer proveli smo u ugodnom druženju uz jelo i piće u restoranu The Family u Varaždinu, zajedno s izbornikom Hrvatske nogometne reprezentacije, gospodinom Zlatkom Dalićem, koji je ujedno i vlasnik ovog restorana.

ugp

OGLASI

Loading