Select Page

OO HDZ BiH Posušje pozdravio usvajanje Deklaracije o Hrvatima u BiH

OO HDZ BiH Posušje pozdravio usvajanje Deklaracije o Hrvatima u BiH

Općinski odbor HDZ BiH Posušje izražava zadovoljstvo i pozdravlja Deklaraciju donesenu u Hrvatskom saboru čija je isključiva namjera poboljšati, definirati jednakopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH.

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovu Deklaraciju i prepznali trenutak vremena kada se više nego ikada gaze prava Hrvata u BiH i narušava sami temelj i duh Daytonskog mirovnog sporazuma.

Veliki pomak u politici Hrvatske prema položaju Hrvata u BiH je što se uopće ovoliko raspravljalo o našim problemima u Hrvatskom saboru kao najvišem predstavničkom tijelu građana i nositelju zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj. Što nije bio dosadašnji slučaj.

Nije zanemarivo napomenuti ni napore Hrvatske diplomacije koja je već u dva navrata, na sastancima Europskog vijeća, najvišeg političkog tijela koje okuplja čelnike zemalja članica, govorila o Bosni i Hercegovini i pitanju izbornog zakona u našoj zemlji. Prvi put sredinom listopada, a sada ponovno na dvodnevnom summitu koji se u četvrtak i petak održavao u Bruxellesu.

Drago nam je kako ljudi u Hrvatskoj napokon shavaćaju da postoji problem i kako ga treba riješiti, a briga Hrvatske za Hrvate nije samo potreba već i obveza jer su potpisnici Daytonskog i Washingtonskog sporazuma te temeljem svojega Ustava ima pravo i dužnost brinuti se o položaju hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, zaključuju u svom priopćenju iz OO HDZ BiH Posušje.

OGLASI

Loading