Select Page

Akademija Žana Lelas slavila na Uskrsnom turniru u Posušju

Akademija Žana Lelas slavila na Uskrsnom turniru u Posušju

U Posušju je održan vrlo jaki košarkaški Uskrsni turnir u organizaciji ŽKK Posušje.

Na turniru je sudjelovalo 6 kvalitetnih ekipa koje su bile rapoređene u dvije grupe.

U grupi A prvo mjesto je osvojila ekipa Košarkaške Akademije Žana Lelas iz Splita pobjedivši ekipe ŽKK Posušje te Play Off iz Sarajeva. Utakmica između Play off-a i ŽKK Posušje pripala je Sarajkama te ih je kao druge u skupini plasirala u borbu za treće mjesto.

Grupa B bila je zaista podjednaka sa tri kvalitetne i odlične ekipe . Koje su ostvarile po jednu pobjedu i jedan poraz u grupnoj fazi natjecanja. Na kraju je zahvaljujući najboljoj koš razlici ŽKK Livno izborilo prvo mjesto, ŽKK Rhea iz Imotskog drugo a treće su završile igračice ŽKK Konjic.

Odlična, izjednačena i čvrsta utakmica za 5. mjesto između domaćina ŽKK Posušje i ŽKK Konjic. Tijesna pobjeda konjičanki iako bi bilo zasluženo i da je pobijedila ekipa Posušja koja je imala posljednji šut za pobjedu al jednostavno lopta nije htjela u koš.

U utakmici za treće mjesto između Play offa iz Sarajeva – i vučica iz Imotskog je bila jedna od najdinamičnijih i najatraktivnijih utakmica s pregršt dobrih poteza i poena. Utakmica je odlučena u zadnjih 5 minuta . Pehar i medalje brončanog sjaja odlaze put glavnog grada BiH.

Finalna utakmica bila je POSLASTICA za kraj turnira. Jako kvalitetna utakmica sa velikim brojem odličnih poteza i poena za kadetski uzrast. Nika Lokica (KAŽL) i Tanja Kelić (Livno) su bile ponajbolje u svojim ekipama. Na kraju susreta splićanke,uvjerljivo najmlađa ekipa turnira, odnose pobjedu i osvajaju zlato. Većim djelom utakmice i ŽKK Livno je bilo u vodstvu, nadomak zlatu ali ipak sama završnica pripada gošćama iz Splita.

Dodjelu nagrada je uveličao Ministar prostornog uređenja i okoliša ZHŽ gosp. Miroslav Ramljak te predsjednik ŽKK Posušje gosp. Josip Kovač

Svi su složili da je ovo bio jedan od ponajboljih turnira u kratkoj povijesti ŽKK Posušje. Zaista izjednačen i kvalitetan turnir s velikim brojem odličnih igračica od kojih ćemo zasigurno neke gledati i na TV ekranima kako brane boje svojih reprezentacija BiH i Hrvatske te.

“Nadamo se da su naši gosti bili zadovoljni svime što su jučer doživjeli u našem malom gradu te da će ih vezati lijepe uspomene na ovaj turnir i ovaj grad” – poručuju organizatori.

Posebne zahvale iz ŽKK Posušje uputili su svojim sponzorima koji su ih podržali tijekom organizacije Uskrsnog turnira i svih turnira i događaja ranijih godina: radio postaji Posušje i radio postaji Plus, portalu Posusje.net, Domu zdravlja Posušje, klubovima koji su se odazvali na Uskrsni turnir, Općini Posušje i Športskom Savezu Općine Posušje.

Svi rezultati

GRUPA A :

ŽKK Posušje – KAŽL Split 46 : 74
KAŽL Split – Play off Sarajevo 47 : 32
ŽKK Posušje – Play off Sarajevo 53 : 59

GRUPA B :

ŽKK RHEA Imotski – ŽKK Livno 62 : 46
ŽKK Livno – ŽKK Konjic 61 : 37
ŽKK RHEA Imotski – ŽKK Konjic 60 : 70

Za 5. mjesto
ŽKK Konjic – ŽKK Posušje 46 : 45

Za 3. mjesto
PLAY OFF Sarajevo – RHEA Imotski 78 : 65

FINALE

KAŽL Split – ŽKK Livno 59 : 56

Posušje.net/ŽKk Posušje

OGLASI

Loading