Select Page

Ako će netko Hrvatima opet birati predstavnika upušta se u opasan pothvat rušenja BiH

Ako će netko Hrvatima opet birati predstavnika upušta se u opasan pothvat rušenja BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za Klix kazao je kako se u ovoj kampanji nema razloga plašiti bilo koga, a mogući ponovni izbor hrvatskog predstavnika glasovima Bošnjaka označio je kao opasan pothvat rušenja BiH.

Podrška birača

– Imam nesumnjivu podršku hrvatskih birača i to je ono potrebno za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ako će se, opet, netko po treći put baviti izbornim inžinjeringom i glasovima birača bošnjačke nacionalnosti, izigrati Ustav BiH i birati hrvatskom narodu predstavnika bez legitimne hrvatske izborne volje, onda se upušta u vrlo opasan pothvat rušenja BiH. Smatram da će na ovim izborima građani glasati po svojoj savjesti, za one koji nude realne programe i za njih i za narod kojem pripadaju, te za moguću BiH. Protekla dva mandata, u kojima Hrvati nisu imali legitimnog člana Predsjedništva, pokazala su koliko je to štetno za funkcioniranje institucija vlasti BiH, kao i za njenu stabilnost i sigurnost – kazao je, između ostalog, Čović.

Uvjereni u pobjedu

Istaknuo je kako je uvjereniji u pobjedu sada nego u intervjuu danom u lipnju, a razloge za optimizam vidi u svim relevantnim istraživanjima javnog mišljenja. – Kao kandidat za člana Predsjedništva BiH i koalicije koju predvodim, osvojit ću izrazitu većinu glasova hrvatskog biračkog tijela. U ovom trenutku podrška meni iznosi nešto više od 70 posto, a uvjeren sam da će ona rasti do dana izbora, 12. listopada – kazao je Čović.

Thompson i Mate Bulić dali potporu Draganu Čoviću

Estradnjaci prepoznali važnost načela HNS-a, HDZ-a BiH i predsjednika Čovića

Mate Bulić i Marko Perković Thompson svojim potpisom iskazali su potporu Draganu Čoviću – kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred HDZ-a i HNS-a BiH. Ovim činom estradnjaci su pokazali kako prepoznaju važnost svih načela za koje se predsjednik Čović, HDZ BiH i HNS BiH zalažu, za jedinstvo i jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

OGLASI

Loading