Select Page

ANAMARIJA MILIČEVIĆ I KARLO PETROVIĆ NAJBOLJI U MOSTARU

ANAMARIJA MILIČEVIĆ I KARLO PETROVIĆ NAJBOLJI U MOSTARU

Na međunarodnom taekwondo natjecanju “10. MOSTAR OPEN 2018” koje se održalo 03.11.2018. u Mostaru nastupilo je 33 kluba iz 7 država ( Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Portugal, Izrael, Makedonija i Bosna i Hercegovina) sa više od 400 natjecatelja. Sportaši su se natjecali u 3 discipline (sportska borba, forme i kick) na 4 borilišta.

Jedan od najuspješnijih klubova na ovom natjecanju bio je taekwondo klub ” Poskok” iz Posušja. U Mostaru je nastupilo 26 posuških sportaša u sve tri discipline, a njih 14 je osvojilo medalje, i to 7 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane.

U disciplini kick najuspješniji su bili Anamarija Miličević i Karlo Petrović koji su osvojili zlatne medalje i pehar za najbolje u toj disciplini. Ana Bašić je također osvojila zlatnu medalju u disciplini kick dok su srebene u toj disciplini osvojile Paula Begić, Marta Banožić i Ivana Čutura a brončane Filipa Bakula , Ema Bašić i Marija Landeka.

Junior Mate Dragoja je nastupio u disciplini sportske borbe i formi i u obje discipline je osvojio zlatne medalje. U disciplini formi zlatne medalje su osvojili i Sara Grubišić i Matej Bešlić a brončanu David Dumančić.

Posuški poskoci zauzeli su 3 ekipno mjesto u disciplini formi kao i 3 mjesto u disciplini kick te su završili nastup u Mostaru sa osvojena 4 pehara. Na ovo natjecanje poskoke su vodili treneri Martina Kovač i Petar Boban. Osim poskoka u mostaru je nastupila za mostarski studentski klub i posušanka Lucija Bašić koja se u jakoj konkurenciji seniorki u formama okitila srebrnom medaljom.

“Jako sam zadovoljan sam nastupom i rezultatima naših najmlađih natjecatelja. Oni su dokaz da dolaze nove generacije koje će kroz godine pred nama donositi još puno medalja i pehara u naše Posušje. Naši formaši su sa osvojena 3 zlata i broncom od 5 natjecatelja koji su nastupili za naš klub u formama opet pokazali da su najbolji u BiH. Do kraja godine nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja, Prvenstvo Herceg Bosne na koje idemo u punom sastavu te nastup naših seniora koji zajedno samnom putuju u Poljsku na Europsko prvenstvo do 21 godine gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Čestitam našim mladim sportašima na nastupu i rezultatima i zahvaljujem se svima koji nas podupiru u našem radu.” Petar Boban, trener

OGLASI

Loading