Select Page

Andrija i Ivan Mihalj: Braća koja od malih nogu „vrte“ loptu najavažnije sporedne stvari

Andrija i Ivan Mihalj: Braća koja od malih nogu „vrte“ loptu najavažnije sporedne stvari

Ovoga petka Športski savez općine Posušje dodjelio priznanja pojedincima i ekipama za uspjehe u sportu tijekom prošle godine. Na popisu dobitnika su dobro poznata imena koja su više puta tijekom prošle godine bila u našem eteru i aktivno smo ih pratili. No, jedno ime od ovogodišnjih dobitnika nekako nam je prošlo pomalo nepošteno izostavljeno… Riječ je o Andriji Mihalju koji je dobio priznanje za najboljeg juniora. Andriju smo ugostili na našem radiju. No, ne samo Andriju, nego i njegovog brata Ivana koji je od nedavno igrač HNK Tomislav iz Tomislavgrada.

Andrija i Ivan Mihalj su braća koja već od malih nogu ganjaju loptu najvažnije sporedne stvari na svijetu – onu nogometnu.

Andrija: Tim je najvažniji

Najbolji junior prema ocjeni Športskog saveza općine Posušje za 2022. godinu je iz ekipe HŠK Posušje. „Lijep je osjećaj kada se rad i trud isplati. Ova nagrada je još jedan dodatni poticaj da nastavim raditi i da će to netko primjetiti“, kazao je za naš radio Andrija Mihalj komentirajući priznanje Športskog saveza općine Posušje.

Andrija trenutno igra za juniorsku selekciju HŠK Posušje, a o svojim pojedinačnim dostignućima i statistici nije htio govoriti, stavljajući tim u prvi plan. „Ove godine momčad je mene kandidirala za ovo priznaje kao pojedinca. Iduće godine će to biti netko drugi iz ekipe. Ne gledam sebe u ovom smislu kao pojedinca, niti na ovo priznanje kao pojedinačni uspjeh. Sve su to timski uspjesi, jer ipak je nas jedanaest na terenu“, kazao je za naš radio Andrija. Kada govorimo o timskoj statistici juniora HŠK Posušja, najvažnije je znati da su ekipa na trećem mjestu ove kategorije. „Ispred nas su Leotar i Velež. Cilj je biti prvi i ući u premjer ligu. Mislim da možemo jer imamo stvarno dobru ekipu. To prvo mjesto na tablici do kraja sezone je po meni realno očekivati jer ekipa nam je stvarno dobra, baš kao i trener“, kazao je Andrija.

Andrija je tijekom priprema koje su seniori HŠK Posušje odradili u Međugorju zaigrao za seniorsku selekciju posuškog kluba. „Prošao sam pripreme sa seniorima. Boravili smo sedam dana u Međugorju. Tu sam odigrao nekoliko prijateljskih utakmica. Trenutno puno učim i od trenera Granića, ali i od ostalih igrača. Pogotovo Davora Landeke koji mi je trener u juniorima. Još se snalazim jer je taj prijelaz između juniora i seniora najteži. Pokušavam se što prije prilagoditi i ostvariti i taj prvi službeni nastup za HŠK Posušje“, kazao je za naš radio Andrija Mihalj.

Ivan: Dok ekipa pobjeđuje, nije važno tko zabija golove

Andrijin stariji brat Ivan od nedavno je igrač HNK Tomislav iz Tomislavgrada. Tamo je stigao iz kluba „Zmaj“ iz Makarske u kojemu je proveo dvije sezone. „Jako sam zadovoljan prijemom u klub od strane igrača i trenera. Neke igrače poznajem od ranije, tako da nije bilo nikakvih problema“, kazao je Ivan.

Ivan je na poziciji napadača u novom klubu. U dobrodošlici kluba nakon njegovog dolaska, kazali su da žele što više golova. Je li to lagani pritisak ili i on sam to očekuje od sebe, otkrio nam je Ivan. „Primarni posao svakog napadača je postizanje golova, što naravno donosi i određeni pritisak. Ipak, tim je iznad svakog pojedinca, tako da je nevažno tko zabija golove dok god tim pobjeđuje“, kazao je Ivan.

Za Ivanom i njegovim klubom je dva tjedna priprema u Čitluku. „Odigrali smo dvije pripremene utakmice. Mislim da trener može biti zadovoljan odrađenim i da smo kvalitetnio trenirali“, kazao je Ivan.

Ivanu je HNK „Tomislav“ četvrti klub u kojem igra. Startao je u Posušju, a onda već u srednjoj školi paralelno s školom igra i za Zrinjski u Mostaru.  „U kadetskoj selekciji sam otišao u Zrinjski što je bio veliki korak naprijed jer je Zrinjski igrao premjer ligu. No, u Zrinjskom je teško ostati u prvom timu, pa sam krenuo okolnim putem kao i većina mojih suigrača. Odlazim zatim u Makarsku na dvije godine gdje se prilagođavam na seniorski nogomet. Tu sam dosta naučio i odradio, jer taj prijelaz iz juniorske u seniorsku kategoriju je najteži prijelaz“, kazao nam je Ivan. Dolazak u Tomislav, Ivan smatra korakom naprijed u svojoj karijeri. „Liga je stvarno teška i ima dosta mladih igrača. No, mislim da će sve biti u redu“, govori nam Ivan.

 HNK „Tomislav“ igra prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, nakon prvog djela sezone deveta je momčad lige. „Imperativ u nastavku sezone je odigrati svaku utakmicu dobro i iz svake izvući najbolje. Jednostavno, pokušati pobjediti svaku utakmicu. Kada govorimo o ciljevima kluba za ovu sezonu, onda je to stabiliziranje i ostanak kluba u ovoj ligi, te napredovanje do najboljeg mogućeg mjesta na tablici“, kazao je Ivan za naš radio.

Radioposusje.ba (

OGLASI

Loading