Select Page

Apel stanovništvu: ne palite vatru na otvorenom, i najmanja nepažnja može dovesti do velikih požara

Apel stanovništvu: ne palite vatru na otvorenom, i najmanja nepažnja može dovesti do velikih požara

Iznimno visoke temperature koje su prisutne na našem području uvjetuju vrlo veliku opasnost od požara, čiji smo nažalost svjedoci. Gotovo svakodnevno na području Hercegovine vatrogasne postrojbe se bore s vatrenom stihijom koja pored velike materijalne štete na šumskim gospodarstvima i stambenim objektima uzima i ljudske žrtve.

U općini Posušje, u prva tri mjeseca ove godine, profesionalna vatrogasna postrojba intervenirala je na čak 70 požarišta koja su uglavnom izazvana ljudskim faktorom. Jedan od većih požara tijekom proljeća zahvatio je Park prirode Blidinje. Zahvaljujući iznimno dobroj koordinaciji Civilne zaštite odnosno Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje, MUP-a, i stanovništva požar je lokaliziran, a počinitelj otkriven, te se s njim postupa prema odredbama Kaznenog zakona FBiH.

Za izazivanje požara kojim je nastupila šteta velikih razmjera, u zaštićenoj šumi, nacionalnom parku, voćnjacima, žitnom polju ili drugim šumama, predviđena je zatvorska kazna u rasponu od jedne do dvanaest godina. Također za izazivanje požara uslijed nemara predviđena je kazna zatvora do 3 godine ili visoke novčane kazne.

Stoga budite odgovorni i ne dopustite da ljudski faktor bude uzrok požara koji mogu imati nesagledive posljedice za prirodu, imovinu i ljudske živote.

Također vas molimo ukoliko primijetite požar, odmah nazovite Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Posušje na telefon 123.

općina-posusje

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading